Beek samen tegen eenzaamheid

In Nederland voelt 49% van de volwassenen zich wel eens eenzaam, en ruim 14% ervaart intense eenzaamheid. Om dit probleem aan te pakken, heeft gemeente Beek samen met elf partners en zes ambassadeurs de coalitie ‘Beek Samen Tegen Eenzaamheid’ opgericht. Eenzaamheid heeft grote gevolgen voor de gezondheid en levenskwaliteit van mensen. De Beekse coalitie zet zich daarom in om eenzaamheid te bestrijden en bespreekbaar te maken.

Theeleuten? De zomeractie tegen eenzaamheid
De zomer kan een periode zijn waarin mensen zich extra eenzaam voelen, doordat familie en buurtbewoners op vakantie zijn en verenigingsactiviteiten vaak niet doorgaan. De Gemeente Beek introduceert daarom met trots de actie 'Theeleuten?'. Deze hartverwarmende actie nodigt alle Beekenaren uit om bij mensen met eenzaamheidsgevoelens op visite te gaan. Vanaf woensdag 10 juli staat er een tasje met thee, koekjes en een ansichtkaart klaar voor de weldoeners.

Kent u iemand die wat extra aandacht, steun en liefde kan gebruiken deze zomer? Ga samen theeleuten! Haal vanaf woensdag 10 juli een tasje op en nodig iemand uit of ga op bezoek. Veel plezier!

Afhaallocaties
- PLUS Van Wijnbergen, Markt 62 inBeek
- De Dwalende Dwerg, Markt 17 in Beek
- Gemeenschapshuis, Callistusplein 9 in Neerbeek
- Gemeentehuis Beek, Raadhuisstraat 9 in Beek
- Glenn Bloemsierkunst, Hobbelrade 2 in Spaubeek
- Kerk Genhout, Hubertusstraat 59 in Genhout
- Muziekschool, Doctor Stassenstraat 88 in Beek
- Sportlandgoed De Haamen, De Haamen 1 in Beek
- Vidar in de Wijk, Stegen 35 in Beek
- Vivantes Huize Franciscus, Om de Toren 1 in Beek

Let op: OP=OP

Contactpunt Eenzaamheid
Beekse inwoners die zich eenzaam voelen, kunnen contact opnemen met het Contactpunt Eenzaamheid via 046-7508410. De medewerkers van het contactpunt bieden een luisterend oor en verwijzen inwoners naar passende ondersteuning binnen hun gemeente, zoals activiteiten waar mensen gelijkgestemden kunnen ontmoeten en sociale contacten kunnen opbouwen.

Beek samen tegen eenzaamheid: Laten we samen een verschil maken!

Voor meer informatie over het Contactpunt Eenzaamheid kunt u terecht bij de Gemeente Beek of bij Knooppunt Informele Zorg.