Nieuws

Hieronder vindt u het laatste nieuws over de thema's waarover Vitaalin046.nl u op de hoogte houdt.
Wilt u graag nieuws lezen over een bepaald thema? Kies dan het gewenste thema via de menubalk.
Wilt u zelf interessant nieuws delen? Neem dan contact met ons op.

 

Zondag 2 april: tweede editie wijksafari in Sittard Oost

Zondag 2 april vindt van 13.00 tot 17.00 uur de tweede editie van de wijksafari plaats. Kijk, beleef en doe mee tijdens een wijkreis door Sittard Oost. Iedereen is welkom: ontmoeten staat centraal tijdens deze middag. Inwoners van alle leeftijden, beroepskrachten en vrijwilligers maken kennis met elkaar én met organisaties actief in de wijk. Zij organiseren gratis activiteiten, workshops, lezingen en meer op het gebied van ontmoeten, vrijetijdsbesteding, gezondheid en welzijn.

Lees meer

Rouwloket als wegwijzer voor ondersteuning nabestaanden

Bij een overlijden komt veel kijken. Naast het gemis en verdriet zijn er ook noodzakelijke praktische zaken die afgehandeld dienen te worden. Voor informatie, advies en emotionele ondersteuning na verlies van een dierbare kunt u als inwoner van de gemeente Sittard-Geleen sinds dit jaar terecht bij het Rouwloket.

Lees meer

Ontmoeten in Wijkcentrum De Linde met ‘Koekje erbij?’

Sinds 1 maart vindt in Wijkcentrum De Linde in Lindenheuvel elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur ‘Koekje erbij?’ plaats. Dit initiatief is bedoeld voor iedereen die met iemand wil praten óf met aandacht naar iemand wil luisteren, een ervaring wil delen of gewoon een praatje wil maken over dagelijkse dingen.

Lees meer

Hulp nodig bij uw belastingaangifte?

Vóór 1 mei 2023 dient u de belastingaangifte naar de Belastingdienst te verzenden. Mogelijk kunt u dit niet zelf digitaal invullen. Of u vindt het lastig om wegwijs te worden in alle vragen in de aangifte. Dat is begrijpelijk. Het is dan fijn om hulp hierbij te krijgen. Bij Bibliotheek De Domijnen staan in maart en april experts klaar om u gratis te helpen bij het invullen van de aangifte, u te voorzien van tips en uw vragen te beantwoorden.

Lees meer

Ruimere regels voor zorgtoeslag in 2023

Per 1 januari 2023 zijn toeslagen voor één jaar verhoogd in bedrag, om extra ondersteuning te bieden aan mensen voor wie het leven duur(der) is geworden. Hierdoor komen dit jaar meer mensen in aanmerking voor een toeslag, zoals zorgtoeslag. De inkomensgrens is verhoogd. Bent u hiervan niet op de hoogte of krijgt u (nog) geen zorgtoeslag? Lees dan gauw verder of dit op u van toepassing is.

Lees meer

Gemeente Beek biedt mantelzorgers waardering voor inzet 2022

Bent u mantelzorger van een zorgvrager in de gemeente Beek? Dan kunt u voor 2022 mogelijk een waardering van 100 euro ontvangen voor uw zorg en inzet. Uw zorgvrager kan een aanvraag indienen tot 1 mei 2023. Er zijn voorwaarden verbonden aan deze attentie, zoals ingeschreven staan bij Steunpunt Mantelzorg. Hieronder leest u welke voorwaarden nog gelden en meer informatie over deze waardering.

Lees meer

Samenwerken aan een gezond en veilig Geleen-Zuid

Geleen-Zuid is een bijzondere wijk met veel uitdagingen. Verschillende organisaties én bewoners werken daarom samen om deze wijk gezond en veilig te maken. Er worden projecten georganiseerd voor iedereen die woont, werkt of om een andere reden betrokken is bij Geleen-Zuid. De ‘luuj’ zijn het belangrijkst, maar ook de inbreng van partners – zoals Sociaal Werk van MIK & PIW Groep – is onmisbaar om deze projecten realiseren.

Lees meer

Kunt u de energierekening niet (meer) betalen?

Tijdelijk Noodfonds Energie, een fonds van de Rijksoverheid, biedt steun aan huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Komt u in aanmerking voor dit fonds, dan wordt uw energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023 voor een deel (terug)betaald. Uw huishouden dient aan bepaalde voorwaarden te voldoen om deze tegemoetkoming te ontvangen. Hierover leest u meer in dit bericht.

Lees meer