Nieuws

Hieronder vindt u het laatste nieuws over de thema's waarover Vitaalin046.nl u op de hoogte houdt.
Wilt u zelf interessant nieuws delen? Neem dan contact met ons op.

Nieuwe website Partners in Welzijn!

De nieuwe website van Partners in Welzijn, onderdeel van MIK & PIW Groep, is live gegaan! De site oogt fris en dynamisch en is gebruiksvriendelijk. Zo vindt iedere inwoner van de Westelijke Mijnstreek nog beter en sneller zijn weg binnen het aanbod in sociaal werk van Partners in Welzijn!

Lees meer

Nationale Vrijwilligersdag: dank aan ieders bijdrage!

Vrijwilligers zijn er in alle soorten en maten. Voor iedereen, door iedereen. Vrijwilligers zetten zich in om het leven van anderen nét iets mooier te maken door ze te ondersteunen bij bepaalde taken of deze uit handen te nemen. Om vrijwilligers te bedanken voor hun tomeloze inzet wordt, ook in de regio 046, jaarlijks op 7 december de Nationale Vrijwilligersdag gevierd.

Lees meer

Nieuw platform voor vrijwilligerswerk & buurt- en burenhulp in de Westelijke Mijnstreek

De vraag naar vrijwillige inzet neemt toe. Een helpende hand bieden wordt steeds belangrijker, als vrijwilliger of als goede buur. Hoe inwoners van de Westelijke Mijnstreek dat willen doen, verandert echter. Het bekende, structurele vrijwilligerswerk is niet meer de norm. Ook steeds meer jongeren willen iets voor een ander betekenen, bijvoorbeeld door af en toe hulp te bieden of als vrijwilliger bij een tijdelijk project. Sinds medio november wordt vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk & buurt- en burenhulp op een vernieuwende manier onder de aandacht gebracht op www.vrijwilligerswerkin046.nl.

Lees meer

Digitaal Veilig Limburg maakt veilig internetten makkelijker

Wilt u meer informatie over digitale veiligheid en privacy? Of heeft u vragen hierover? Dan kunt u vanaf nu terecht op de website digitaalveiliglimburg.nl. Deze website is woensdag 23 november gelanceerd door verschillende partners in de regio Limburg om internetgebruikers digitaal weerbaarder te maken.

Lees meer

Stickeractie als geheugensteuntje tegen oplichting

Het aantal aangiften tegen zogeheten 'bankhelpdeskfraude' is in een jaar tijd verdriedubbeld in Limburg. Bij dit soort criminaliteit doen oplichters zich voor als medewerker van bijvoorbeeld een bank. Zij zetten mensen onder druk om hun pinpas, pincode of andere gegevens af te staan. Slachtoffers zijn vooral mensen vanaf 50 jaar.

Lees meer

Aandacht voor de hoge energiekosten op Prinsjesdag 2022

Berichtgeving over de torenhoge energiekosten kan u nauwelijks ontgaan. Elke dag leest u erover in de media of hoort u het op tv. Het raakt iedereen en steeds meer mensen maken zich zorgen over het betalen van de hoge energierekening. Daarom kwam dit belangrijke, actuele onderwerp aan bod tijdens de troonrede op Prinsjesdag op 20 september.

Lees meer

Bent u financeel fit? Doe de gratis test

Om allerlei redenen kunt u vragen of zelfs zorgen hebben over uw financiën. Online kunt u gratis testen hoe financieel fit u bent. Met financieel fit wordt bedoeld dat u iedere maand uw rekeningen kunt betalen en voldoende geld hebt om van te leven. 

Lees meer

Maandelijkse ontmoetingsplek AlzheimerCafé in Elsloo

Als naaste(n), mantelzorger of vrijwilliger van iemand met Alzheimer – of als u zelf Alzheimer heeft – is het fijn om ervaringen te delen en ergens terecht te kunnen als u vastloopt in de zorg of andere vragen heeft. Hoe doen anderen het? Ervaren zij wat ik ervaar? Hoe gaan zij ermee om? In het maandelijkse AlzheimerCafé in Elsloo bent u welkom.

Lees meer

Volksuniversiteit Maasland: groot cursusaanbod start in het najaar

Inwoners van de regio 046 kunnen vanaf september deelnemen aan het cursusaanbod van Volksuniversiteit Maasland. Zij hebben voor seizoen 2022-2023 een interessant en divers programma opgesteld. Er staan tal van deskundigen voor u klaar om u mee te nemen in de wereld van cultuur, kunst, creativiteit, beweging en taal.

Lees meer

Campagne 'Herken jij wie?' met dementie

Dementie is meer dan vergeetachtigheid. Maar hoe herkennen anderen dat er meer aan de hand is, dan alleen ‘iets kwijt zijn’ of ‘iets niet meer weten’? Samen dementievriendelijk is in augustus met de campagne ‘Herken jij wie?’ gestart om ervoor te zorgen dat meer mensen dementie herkennen.

Lees meer

Campagne Senioren en Veiligheid

Oplichters worden steeds slimmer. Telkens verzinnen ze nieuwe manieren om van (met name) ouderen persoonlijke gegevens en bezittingen te stelen. Vaak gebeurt dat door handige trucjes én vooral ook digitaal. De overheid heeft aandacht hiervoor. Door goede voorlichting wil ze ervoor zorgen dat mensen geen slachtoffer van (internet)criminaliteit worden. De campagne 'Senioren en Veiligheid' geeft senioren concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Met de slogan ‘Maak het ze niet te makkelijk’ wordt aandacht besteed aan onder andere babbeltrucs, spoofing, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

Lees meer