Nieuws

Hieronder vindt u het laatste nieuws over de thema's waarover Vitaalin046.nl u op de hoogte houdt.
Wilt u graag nieuws lezen over een bepaald thema? Kies dan het gewenste thema via de menubalk.
Wilt u zelf interessant nieuws delen? Neem dan contact met ons op.

 

7 oktober: open dag hospices in de Westelijke Mijnstreek

Op zaterdag 7 oktober openen Zuyderland Hospice Daniken in Geleen, Zuyderland Hospice Mariaveld in Susteren en Hospice Bronnenhof in Born hun deuren voor bezoekers. Zij organiseren een open dag om geïnteresseerden de warme sfeer en liefdevolle zorg te laten ervaren in hun hospices. Kom gerust langs en ga in gesprek met medewerkers en vrijwilligers. U bent van harte welkom.

Lees meer

Bijeenkomst voor senioren over veilig digitaal communiceren

Digitale communicatie, zoals WhatsApp en e-mail, is tegenwoordig de normale weg van contact hebben met anderen. Het is echter belangrijk om alert te zijn op mogelijke online oplichting. Vooral ouderen worden vaak het doelwit van digitale criminaliteit. Knooppunt Informele Zorg organiseert daarom op 10 oktober van 10.00 tot 12.00 uur samen met Partners in Welzijn en de gemeente Sittard-Geleen een informatiebijeenkomst voor ouderen over hoe zij zich kunnen beschermen tegen digitale dreigingen.

Lees meer

Vrijwilligersorganisatie De Brug verder onder vlag Knooppunt Informele Zorg

Vrijwilligersorganisatie De Brug is sinds 1 september 2023 jl. onderdeel van het Knooppunt Informele Zorg. Het bestuur van De Brug was al enige tijd op zoek naar een goede samenwerkingspartner om de kwaliteit en duurzaamheid van haar dienstverlening ook in de toekomst te kunnen garanderen. Deze partner heeft ze in het Knooppunt Informele Zorg gevonden. Het Knooppunt en De Brug zijn geen onbekenden van elkaar en werken al jarenlang intensief samen. De nieuwe situatie biedt veel kansen om de samenwerking en de informele zorg nog meer te versterken!  

Lees meer

Terugblik op succesvol eerste Alzheimer Café

Op donderdag 21 september - Wereld Alzheimer Dag - is in Sittard-Geleen na jarenlange afwezigheid het Alzheimer Café heropend. Bij het eerste Café, waarbij mensen met dementie, hun naasten, familie, vrijwilligers en beroepskrachten welkom zijn, waren ongeveer 35 aanwezigen. Het was een fijne en succesvolle avond.

Lees meer

Samen Sterk in de Week tegen Eenzaamheid

Van 28 september tot en met 4 oktober staat ons land in het teken van de Week tegen Eenzaamheid. Een week vol activiteiten en ontmoetingen, met als doel het leggen van nieuwe contacten en het versterken van bestaande banden. Verbinding is het kernwoord van deze belangrijke week, georganiseerd in het kader van het actieprogramma 'Eén tegen eenzaamheid' door het ministerie van VWS.

Lees meer