Nieuws

Hieronder vindt u het laatste nieuws over de thema's waarover Vitaalin046.nl u op de hoogte houdt.
Wilt u graag nieuws lezen over een bepaald thema? Kies dan het gewenste thema via de menubalk.
Wilt u zelf interessant nieuws delen? Neem dan contact met ons op.

 

Maak kennis met Repair Café's in Regio 046

Een oplettende lezer heeft ons gewezen op een foutje in de tekst over het Repair Café. Als Vitaalin046.nl willen we dit graag rechtzetten en van de gelegenheid gebruikmaken om dit prachtige initiatief nogmaals onder de aandacht te brengen.

Heeft u wel eens gehoord van een Repair Café? Dit laagdrempelige initiatief biedt maandelijkse bijeenkomsten waar u terecht kunt met kapotte spullen, variërend van meubels tot fietsen en kleding. Maar het Repair Café is meer dan alleen een plek om uw spullen te laten maken. Het is ook een ontmoetingsplaats waar mensen samenkomen, ervaringen delen en de wereld een stukje groener maken door hergebruik te stimuleren.

Lees meer

Doe mee aan leuke activiteiten in de zomerperiode

Van woensdag 10 juli t/m donderdag 15 augustus organiseert Ecsplore, samen met verschillende partners in de Westelijke Mijnstreek, het jaarlijkse zomerprogramma voor volwassenen en senioren. Zes weken die in het teken staan van samen bewegen, leren en cultureel bezig zijn. U kunt alleen komen of samen met een vriend(in), buurman/-vrouw of uw partner; het wordt gegarandeerd een gezellige zomerperiode. U kiest zelf wanneer en hoe vaak u meedoet.

Lees meer

Valpreventie: blijf zelfstandig en vitaal

Valpreventie is een belangrijk thema om uw zelfredzaamheid te vergroten, thuis te kunnen blijven wonen en vitaal oud te worden. Omdat een val vaak ernstige gevolgen kan hebben, is het essentieel om vroegtijdig preventieve maatregelen te nemen. Ecsplore nodigt u uit om deel te nemen aan de uitgebreide 'ketenaanpak Valpreventie'. Wat betekent dit voor u?

Lees meer

23 juni Veteranendag in gemeente Sittard-Geleen

Wist u dat de witte anjer het symbool is van waardering en verzet? Kom dan zondag 23 juni naar de Veteranendag in de gemeente Sittard-Geleen. Om 12.00 uur begint de ceremonie bij het Witte Anjer Perkje aan het Tempelplein in Sittard. Iedereen is welkom!

Lees meer

Neem deel aan onderzoek 'Alzheimer stoppen vóór dementie begint'

De kans op het krijgen van een vorm van dementie is 1 op 5. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende variant. Er is geen medicijn of behandeling voor dementie; onderzoek naar deze ziekte blijft daarom gaande. Zo ook ABOARD cohort, een grootschalig onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd door samenwerkende Nederlandse onderzoekers. Door diagnostiek, voorspelmodellen, preventie en zorg op de persoon af te stemmen, kijken zij hoe Alzheimer te stoppen is vóór dementie begint. Om data te verzamelen voor hun onderzoek zoeken zij deelnemers. Doet u mee?

Lees meer