Digitaal vaardig

De digitale wereld is niet meer weg te denken. U 'surft' op dit moment op het internet, dé bron van informatie tegenwoordig. Mobiele telefoons, beeldbellen, internetbankieren en sociale media zijn de link met 'de buitenwereld': niet alleen met uw directe omgeving, maar ook over landsgrenzen heen. Contant betalen wordt steeds minder gebruikelijk en veel zaken dienen online geregeld te worden in plaats van een afspraak op kantoor of via de post. Vitaalin046.nl biedt u handvatten voor 'het leven in de digitale wereld'

Nieuws

Hulp nodig bij uw belastingaangifte?

Vóór 1 mei 2023 dient u de belastingaangifte naar de Belastingdienst te verzenden. Mogelijk kunt u dit niet zelf digitaal invullen. Of u vindt het lastig om wegwijs te worden in alle vragen in de aangifte. Dat is begrijpelijk. Het is dan fijn om hulp hierbij te krijgen. Bij Bibliotheek De Domijnen staan in maart en april experts klaar om u gratis te helpen bij het invullen van de aangifte, u te voorzien van tips en uw vragen te beantwoorden.

Lees meer

Activiteiten en doorlopend aanbod

Hieronder ziet u een selectie van het (activiteiten)aanbod in de regio 046. Wilt u het complete aanbod zien? Bekijk dan het volledige overzicht

Hulp nodig bij uw belastingaangifte?

01.03.2023 - 28.04.2023
Verschillende locaties
in de regio 046
lees meer

Inloopspreekuur voor digitale vragen

10:00 - 12:00 uur
Computer Doe- en Leercentrum, Beek
lees meer

Inloopspreekuur voor digitale vragen

Verschillende dagen en tijden
in Stein, Elsloo en Meers
lees meer

Artikelen

Ontmoeten en bewegen tijdens Senioren inloopmiddag Born

In het gemeenschapshuis van Born vindt iedere dinsdagmiddag de Senioren inloopmiddag  plaats. Naast ontmoeten en gezellig een praatje maken is er ook aandacht voor creativiteit,  sport en spel. Deelname aan deze (activiteiten)middag is gratis. In een gefilmd interview vertellen De heer Van den Bergh en de heer Stoffels u graag meer over deze gezellige samenkomst.

Lees meer

Informatiepunt Digitale Overheid: gratis gesprek bij de bibliotheek

Veel informatie op websites van de overheid is niet makkelijk te lezen. Het is mogelijk dat u om die reden belangrijke informatie mist of niet begrijpt. Heeft u vragen over informatie van de overheid? Bibliotheek De Domijnen organiseert wekelijks een ‘spreekuur’ op verschillende tijden en verschillende locaties om gratis uw vragen te beantwoorden.

Lees meer

Van laaggeletterde naar taalambassadeur: nooit te oud om te leren

Heeft u moeite met lezen en/of schrijven? Taalambassadeurs Theo, Elizabeth, Damla en Garry helpen u graag op weg. Zij weten als geen ander hoe het voelt om afhankelijk te zijn van anderen en niet mee te kunnen doen in de samenleving door gebrek aan lees- en schrijfvaardigheid. Zij hebben als laaggeletterden hun schaamte overwonnen en hulp gezocht. Als ervaringsdeskundigen helpen ze nu anderen dezelfde drempel over te stappen onder het motto: ‘je bent nooit te oud om te leren!’

Lees meer

Elkaar ontmoeten in Wijksteunpunt Hof van Eynatten

Het Wijksteunpunt Hof van Eynatten in hartje Limbricht biedt samen met verschillende organisaties uit de regio een gevarieerd weekprogramma voor 50-plussers in de omgeving. Gezelligheid, samen zijn, contacten onderhouden, nieuwe contacten aangaan en samen leuke dingen ondernemen, daar staat een wijksteunpunt voor. U kunt hier onder andere creatief bezig zijn met breien, haken of schilderen, bewegen tijdens een yogamiddag of een potje jeu de boules, of digitale hulp krijgen bij de internetcorner.

Lees meer

Inloop bij wijksteunpunten voor digitale vragen

In de gemeente Sittard-Geleen hebben wijksteunpunten zogenoemde 'internetcorners' ingericht. Deskundige vrijwilligers staan op bepaalde inloopmomenten klaar voor mensen die graag hulp krijgen bij het gebruik van hun laptop, tablet, iPad of smartphone. Ook bieden ze hulp bij het invullen van een digitaal formulier en is er de mogelijkheid om (direct) te printen. 

Lees meer