Buurtgenoten treffen in de gezellige ‘Sjtal’ van Genhout

Woont u in de omgeving van Genhout en bent u op zoek naar gezelligheid? Samen met anderen aan leuke activiteiten deelnemen? Dan is er goed nieuws voor u! Gasterie Genhout Treft organiseert, onder de noemer ‘de Sjtal’, middagen voor ouderen uit de buurt. Twee keer per week is iedereen welkom. 

Het ontstaan van De Sjtal
De Sjtal is ‘geboren’ door Jos Nijsten en zijn vrouw Gonda uit Genhout. Zij wilden ouderen uit de buurt een leuke middag bezorgen in een gezellige stal naast hun huis. Met hulp van vrijwilligers organiseerden ze diverse activiteiten om ouderen in de buurt samen te brengen. De middagen werden goed bezocht. De stal kreeg echter een andere bestemming, dus is de Sjtal verhuisd naar Gasterie Genhout Treft. 

Een bezoek aan de oude en nieuwe Sjtal
In de video, aanklikbaar via de foto, krijgt u nog een blik op ‘oude’ Sjtal en kunt u zien hoe gezellig de ouderenmiddagen bij Gasterie Genhout Treft zijn. Het eenzame gevoel wordt als minder ervaren door het contact en de samenkomst met anderen in de Sjtal. Deelnemers en een vrijwilliger vertellen enthousiast over dit initiatief. 

Komt u ook eens langs bij Gasterie Genhout Treft?
U bent welkom! Geniet van een gezellige middag vol activiteiten en ontmoetingen. U vindt Gasterie Genhout Treft aan de Pastoor Lippertsplein 1 in Beek. De ouderenmiddagen vinden elke maandag- en donderdagmiddag plaats van 13.30 uur tot 16.30 uur. U kunt vrijblijvend binnenlopen en deelnemen aan de activiteiten. 

Burgerinitiatief Genhout
Het Burgerinitiatief Genhout is ontstaan door inwoners in Genhout die samenwerken om hun buurt leuker en gezelliger te maken. Door bijvoorbeeld samen te komen tijdens de ouderenmiddagen in Gasterie Genhout Treft, hebben ouderen meer sociale contacten en doen ze mee in de samenleving. Het Burgerinitiatief Genhout biedt inwoners de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de sfeer en gezelligheid in de buurt.

Meer informatie over het Burgerinitiatief Genhout en de Sjtal vindt u op deze website.