De website Thuisarts.nl, een betrouwbare medische gids

Gezondheid is een kostbaar bezit, ongeacht de leeftijd. Het is daarom belangrijk dat we toegang hebben tot betrouwbare en begrijpelijke medische informatie, met name ter ondersteuning na uw bezoek aan de (huis)arts. Thuisarts.nl is een website die speciaal is ontworpen om iedereen te voorzien van betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte.

Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Of u nu gezond wilt blijven, wilt weten wat u zelf aan klachten kunt doen, hoe u met uw klachten kunt omgaan, wie u kan helpen, of u naar de (huis)arts moet gaan of u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw (huis)arts: Thuisarts.nl is er om u te helpen.

Een website voor iedereen
De website biedt informatie over allerlei soorten ziekten, beperkingen en gezondheidsproblemen, telkens opgebouwd uit dezelfde punten. Denk hierbij aan: wat merk ik, oorzaken, adviezen en hoe gaat het verder. Filmpjes, plaatjes en tekeningen geven extra uitleg.
De informatie op de website is samengesteld op basis van wetenschappelijke richtlijnen en wordt regelmatig bijgewerkt om ervoor te zorgen dat deze klopt en begrijpelijk is. De site is voor iedereen toegankelijk; er zit bijvoorbeeld ook een voorleesfunctie in.

Bezoek www.thuisarts.nl voor meer informatie, voor uzelf of voor een ander.

Uw (huis)arts is uw eerste aanspreekpunt
Hoewel Thuisarts.nl een goede en betrouwbare bron van informatie is, is het belangrijk om te onthouden dat als u zich niet lekker voelt of ziek bent, u altijd contact moet opnemen met uw huisarts. De informatie op de website is bedoeld om u te ondersteunen, maar vervangt op geen enkele manier het persoonlijke medische advies van uw arts. Thuisarts.nl is er om u te helpen en mogelijk van (meer) informatie te voorzien, maar uw (huis)arts is uw eerste aanspreekpunt voor al uw gezondheidsvragen.