Het Centrum voor Levensvragen Westelijke Mijnstreek is er voor u

In de drukte van alledag sneeuwen ‘grote’ (levens)vragen vaak onder. Het Centrum voor Levensvragen Westelijke Mijnstreek is dan een baken van rust en bezinning. Sabine Crooijmans, Joris de Lange en Philippe Cremers zijn geestelijk verzorgers van dit centrum. Hun verhalen en inzichten vormen de kern van een centrum dat zich richt op de meest fundamentele aspecten van ons bestaan.

Levensvragen zijn universeel en tijdloos. Ze raken aan de essentie van wie we zijn en wat ons leven betekenis geeft. Het zijn vragen die ons allemaal bezighouden, maar die vaak pas aan de oppervlakte komen in tijden van crisis of verandering. Misschien bent u geconfronteerd met een ernstige ziekte, of worstelt u met het verlies van een dierbare. Of u staat op een kruispunt in uw leven en vraagt zich af: "Wat nu?"

Het Centrum voor Levensvragen Westelijke Mijnstreek
Het Centrum voor Levensvragen Westelijke Mijnstreek biedt een luisterend oor en een helpende hand. Of u nu worstelt met vragen over de zin van het leven, het omgaan met verlies of het vinden van troost en steun: de geestelijk verzorgers zijn er voor u.
De geestelijk verzorgers van het Centrum zijn zorgvuldig geselecteerd en getraind om u te begeleiden bij diepgaande vragen. Deze professionals bieden naast een luisterend oor ook ondersteuning en begeleiding op maat. Bijvoorbeeld als u of uw naaste in de laatste levensfase zit, als u recent een naaste hebt verloren of de leeftijd van 50 jaar of ouder hebt bereikt.

Om een beeld te krijgen bij de geestelijk verzorgers en de betekenis van het Centrum voor Levensvragen Westelijke Mijnstreek kunt u een video bekijken, aanklikbaar via de foto.

U staat er niet alleen voor
Om in contact te komen met een geestelijk verzorger van het Centrum voor Levensvragen Westelijke Mijnstreek heeft u geen verwijzing van uw (huis)arts nodig. Kosten van individuele begeleiding door een geestelijk verzorger worden vergoed via de subsidieregeling van het Rijk.
Als inwoner van de gemeente Beek, Born, Sittard-Geleen en Stein kunt u een e-mail sturen naar E levensvragen@zuyderland.nl. De geestelijk verzorger neemt dan contact met u op. Samen bepaalt u wanneer het gesprek, bij u thuis, plaatsvindt. Meer informatie en ervaringsverhalen leest u op de website van Centrum voor Levensvragen.