Hoe 'gezond' is uw brein?

Dementie komt in onze vergrijzende samenleving steeds vaker voor, terwijl er nog altijd geen behandeling voor is. Volgens de voorspellingen van Alzheimer Nederland zal het aantal mensen met dementie, waarvan Alzheimer de meest voorkomende variant is, in 2040 meer dan een half miljoen zijn. 'MijnBreincoach' helpt u de kans te verkleinen dat u getroffen wordt door deze ziekte.

'MijnBreincoach' is een app die u kunt installeren op uw telefoon of tablet. De app leert u zelfstandig op een leuke manier, kleine en haalbare stappen te zetten naar gezondere hersenen. Een gezond brein is essentieel voor een vitaal leven. Uit onderzoek blijkt dat 40% van het aantal gevallen van dementie komt door een ongezonde leefstijl, zoals roken en onvoldoende bewegen. Om die reden is het belangrijk zo vroeg mogelijk bezig te zijn met gezond leven. Zonder medicijn of behandeling is proberen dementie te voorkomen de enige optie die er is. 'MijnBreincoach' is één van de tools die op een eenvoudige manier hierbij kan helpen.

Meten = weten
Wilt u weten hoe gezond uw hersenen zijn? Doe dan de tweeminutentest van MijnBreincoach. Op deze website vindt u ook meer informatie over deze app.