Hoe kiest u een sterk wachtwoord ter bevordering van uw digitale veiligheid?

Maakt u zich wel eens zorgen over de veiligheid van uw persoonlijke gegevens op uw mobiele telefoon, computer of tablet? Het is belangrijk om hierop attent te zijn in deze tijd en aandacht te hebben voor uw digitale veiligheid. Landelijk en wereldwijd zijn hier speciale dagen voor uitgeroepen. Zo is het vrijdag 24 november de ‘Verander Je Wachtwoorden Dag’ en donderdag 30 november ‘Computer Security Day’. Neem uw online computergebruik onder de loep, ga aan de slag met wachtwoorden en lees de tips die wij voor u hebben verzameld.

Wachtwoordbeveiliging
Bent u zich bewust van de risico's als uw wachtwoord eenvoudig te raden is? Cybercriminelen hebben dan gemakkelijk toegang tot bijvoorbeeld uw bankgegevens, uw persoonlijke omgeving in online portalen en uw mailbox. Een sterk wachtwoord is uw eerste bescherming tegen ongewenste toegang.

Tips voor sterke wachtwoorden

  • Gebruik een mix van karakters: combineer letters (hoofdletters en kleine letters), cijfers en speciale tekens.
  • Gebruik geen makkelijk te vinden informatie over uzelf, zoals uw geboortedatum of de naam van uw huisdier.
  • Kies een wachtwoord van minimaal 12 tekens.
  • Verander uw wachtwoorden elke drie tot zes maanden.
  • Gebruik voor elk account een uniek wachtwoord.
  • Apps zoals een wachtwoordmanager genereren en bewaren sterke wachtwoorden voor u.

Steeds meer zaken moeten online worden geregeld. Sterke wachtwoorden beschermen uw persoonlijke informatie en geven gemoedsrust. Maak van de speciale landelijke en wereldwijde dagen, die hiervoor in het leven zijn geroepen, een moment om uw digitale veiligheid te verbeteren.

Hulp en ondersteuning
Heeft u vragen of zoekt u hulp bij het beheren van uw wachtwoorden of andere computer gerelateerde vragen? Neem een kijkje op de themapagina digitaal vaardig of kijk op de pagina ‘doe mee’ voor locaties bij u in de buurt die digitale ondersteuning bieden.
U kunt ook contact met ons opnemen via telefoonnummer T 046-7508410 of E contact@vitaalin046.nl. Wij helpen u graag verder en verwijzen u naar een computersteunpunt in uw buurt, waar u persoonlijke ondersteuning en advies kunt krijgen.