Hulp bij laaggeletterdheid in de Westelijke Mijnstreek

Laaggeletterdheid: wat is het, maar wat is het vooral ook niet? Maddy Kuipers, projectleider laaggeletterdheid in de Westelijke Mijnstreek, vertelt over hoe belangrijk het is dat mensen zich hierover durven uitspreken en hulp zoeken. Zodat ze de regie weer in eigen hand kunnen nemen en voor zichzelf kunnen opkomen.

1 op de 6 mensen in Nederland heeft moeite met lezen, schrijven of digitale handelingen uitvoeren. Laaggeletterde mensen kunnen wel lezen en schrijven, alleen niet goed genoeg om helemaal mee te doen in de samenleving. Hierdoor lopen ze tegen problemen aan en zijn ze afhankelijk van anderen. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met het maken van een online doktersafspraak of begrijpen een medicijnrecept niet.

Kent u iemand of heeft u zelf behoefte aan hulp om uw lezen en schrijven te bevorderen? Neem dan contact met ons op via T 046-7508410 of E contact@vitaalin046.nl.

Het is ook mogelijk om contact op te nemen met De Domijnen T 088-5995670 of rechtstreeks met Maddy Kuipers via E m.kuipers@vistacollege.nl.