Ismakogie: bewust beter bewegen in het dagelijks leven

Ismakogie is een bewegingsleer gericht op bewust beter bewegen in het dagelijks leven om vitaal ouder te worden. Met het programma Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) van Ecsplore kunt u als 55-plusser onder begeleiding van een professionele Ismakogie-docent deze bewegingsleer beoefenen. Dankzij subtiele bewegingen verbetert uw algehele conditie en ontwikkelt u een mooie houding en meer lichaamsbewustzijn. Ismakogie houdt rekening met fysieke beperkingen, zodat iedereen op eigen niveau kan meedoen. Deelnemer Theo Wilms deelt graag zijn ervaring over de positieve beïnvloeding van zijn welzijn door Ismakogie.

Voordelen van Ismakogie
Ismakogie helpt u bij het verbeteren van uw algehele conditie, bloedcirculatie, lymfesysteem, organen en ademhaling. U leert een goede houding te ontwikkelen door gebruik te maken van de steunpunten in uw lichaam in samenhang met uw ademhaling. Door deze bewegingsleer ontstaat er een strekking in het lichaam en een kettingreactie in de spieren, waardoor alle bewegingen door het hele lichaam voelbaar zijn.

Ook ú kunt meedoen
Ismakogie houdt rekening met fysieke beperkingen. U doet mee naar eigen kunnen en er worden aangepaste bewegingen voorgesteld als dat nodig is. Zo kan iedereen ervaren hoe het lichaam reageert en op eigen niveau deelnemen.
Naast de fysieke voordelen biedt Ismakogie ook de kans om sociale contacten op te bouwen en ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers. Het is niet alleen goed voor uw lichaam, maar ook gezellig en stimulerend om samen met leeftijdsgenoten te bewegen.

Theo's ervaring
Theo Wilms (68) ervaart voordelen van Ismakogie: "De subtiele bewegingen zijn voor mij goed te doen en ik merk dat ik me fitter en energieker voel. Ik kan weer makkelijker de dagelijkse dingen doen en mijn houding is verbeterd." Klik op de foto van Theo om het gefilmde interview te bekijken.

Alvast zelf proberen?
In twee video's demonstreert Theo eenvoudige oefeningen. Hij laat u zien hoe u thuis op een stoel kunt bewegen en zelfs aan de kassa in de supermarkt aan uw vitaliteit kunt werken. Bekijk de video's en ontdek hoe Ismakogie u kan helpen bij het verbeteren van uw dagelijkse bewegingen.

Meer weten over of aanmelden voor Ismakogie?
Op de website van Ecsplore leest u meer over MBvO-programma, en over Ismakogie en andere activiteiten zoals yoga en gymnastiek.