Ontvang tips ter ondersteuning bij psychische klachten

Psychische klachten kunnen iedereen overkomen en kunnen ook op oudere leeftijd ontstaan of erger worden. Ervaart u klachten zoals eenzaamheid, angst, somberheid, slecht slapen, veel piekeren, snel geïrriteerd of in de war zijn? Naast de juiste hulp zoeken en krijgen bij u in de buurt is het ook belangrijk om te weten hoe u zelf kunt omgaan met deze klachten. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor een beter begrip van en ter ondersteuning voor uw naasten.

Psychische klachten kunnen veel invloed hebben op uw leven. In een gratis te ontvangen informatieflyer van Stichting MIND leest u tips die u en uw naasten handvatten kunnen bieden. MIND is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie die zich sterk maakt voor een psychisch gezonder Nederland en een stem geeft aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten. U kunt de flyer via de website van MIND aanvragen.

Hulp in de buurt
Heeft u na het lezen van dit artikel of de flyer met tips behoefte om met iemand hierover te praten, bij u in de buurt? Wij (Knooppunt Informele Zorg) gaan graag met u in gesprek om te kijken welke mogelijkheden er voor u zijn. U kunt ons bereiken via T 046-7508410 of E contact@vitaalin046.nl.  Een vrijwilliger kan bijvoorbeeld een luisterend oor bieden, u kunt kiezen voor lotgenotencontact of maatschappelijk werk, of een afspraak maken bij de praktijkondersteuner van uw huisartsenpraktijk. Blijf in ieder geval niet alleen met uw klachten en gevoelens; praat erover en zoek hulp die bij u past.