‘Samen kleurrijk koken’ in Casa Mama Lisi

Moedercentrum Casa Mama Lisi heeft samen met de vrouwen die naar het centrum komen en afkomstig zijn uit de hele wereld, een gevarieerd kookboek samengesteld: ‘Samen kleurrijk koken’. Daarmee is een jarenlange, grote wens uitgekomen. Koken in Casa Mama Lisi brengt culturen bijeen, wat een belangrijke doelstelling is van het moedercentrum.

Tijdens de open dag van Casa Mama Lisi op 19 mei jl. konden bezoekers in de ruimtes van het moedercentrum, onder het genot van heerlijke zelfgemaakte hapjes en drankjes, kijken naar allerlei activiteiten. Het hoogtepunt van de dag was de presentatie van het kookboek. ‘Samen kleurrijk koken’ is volledig bedacht, samengesteld en ontworpen door de vrouwen van het moedercentrum.

Over Casa Mama Lisi
Casa Mama Lisi is een veilige plek in Sittard voor vrouwen, gerund door vrouwen. Dat is wat ze samen willen uitdragen bij het moedercentrum. Er wordt dagelijks gewerkt aan het creëren van een tweede thuis, waar gezelligheid en warmte de boventoon voeren en waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Voor iedereen is er een plekje, ongeacht het land van herkomst, de leeftijd, seksuele geaardheid, religie, taal en het al dan niet hebben van kinderen. Een kleine greep uit het activiteitenaanbod van Casa Mama Lisi: taalles, workshops zoals koken en haken en fietsles. Verder wordt er aandacht besteed aan onderwerpen als integratie, mantelzorg en wegwijs worden in de zorg.

Het motto van Casa Mama Lisi luidt:
We leren van elkaar en met elkaar. Samen zijn we kleurrijk.

Activiteiten
Er worden dagelijks activiteiten georganiseerd. U kunt deze terugvinden via deze link.