Senioren Dagcentrum Glana biedt activiteiten in huiselijke sfeer

Het Senioren Dagcentrum is onderdeel van Zuyderland zorgcentrum Glana in Geleen. Mensen met een lichamelijke (zoals MS) of cognitieve beperking (zoals geheugenproblemen) kunnen hier één of meerdere dagen per week terecht om hun dag door te brengen. U kunt – samen met anderen of alleen – deelnemen aan allerlei activiteiten in een fijne sfeer. Nathalie Schaefer, coördinator zorg en dienst bij Glana, vertelt meer over deze locatie.

Het dagcentrum is van maandag tot en met vrijdag open. U kunt er terecht met zowel een Wmo-beschikking als een Wlz-indicatie. In het Senioren Dagcentrum wordt een programma aangeboden tussen 10.00 en 16.30 uur. Voorbeelden van activiteiten zijn: lunch voorbereiden en samen koken, beweging, spelletjes spelen, knutselen of gewoon in gesprek met anderen onder het genot van een kopje koffie. In de middag even rusten? Dan heeft het Senioren Dagcentrum relaxfauteuils waar u gebruik van kunt maken.
De medewerkers van het dagcentrum bieden ook een luisterend oor en praktische hulp bij bijvoorbeeld het aanvragen van een zorgindicatie. U kunt hier ook als mantelzorger van een zorgbehoevende terecht voor dergelijke vragen of advies.
Daarnaast is het mogelijk om uw therapie of behandeling op deze locatie te doen, zoals ergo-, logo- of fysiotherapie.

Wilt u een kijkje nemen in Senioren Dagcentrum Glana? Nathalie Schaefer neemt u graag mee.
U vindt het filmpje links boven naast het artikel.

Interesse?
Naast het behoud van uw vaardigheden en het verbeteren van uw mobiliteit kan uw komst naar het Senioren Dagcentrum ook fijn zijn ter ontlasting van uw mantelzorger. 
Heeft u interesse of wilt u een keer komen kijken? Iedere eerste woensdag van de maand is er tussen 10.00 en 11.45 uur een koffieochtend. U kunt dan binnenlopen, een rondleiding krijgen en eventuele vragen stellen.
Voor meer informatie over het Senioren Dagcentrum Glana kunt u contact op nemen met Nathalie Schaefer via T 06-20847143 of E na.peters@zuyderland.nl

Andere vragen?
Heeft u vragen of bent u opzoek naar een soortgelijke dagbesteding in uw regio? Neem contact met ons op via T 046-7508410E contact@vitaalin046.nl of via ons contactformulier. Wij gaan graag met u in gesprek om de juiste ondersteuning voor u te vinden.