Toon Hermans Huis: kracht vinden in het leven met of na kanker

De diagnose 'kanker' zet uw wereld op zijn kop. Niet alleen als uzelf ziek bent, maar ook als iemand in uw directe omgeving de ziekte heeft of eraan overleden is. Het Toon Hermans Huis in Sittard is een ontmoetingsplaats dat ondersteuning biedt aan iedereen die – direct of indirect – is getroffen door kanker. In een huiselijke sfeer probeert deze gastvrije plek comfort te bieden in een moeilijke tijd.

In het Toon Hermans Huis in Sittard kunt u tijdens de laatste levensfase (van iemand) met kanker of na het overlijden van een dierbare aan kanker terecht met uw vragen en emoties. Een team van professionals en opgeleide vrijwilligers biedt rust en betrokkenheid. Zij staan voor u klaar om bij te dragen aan uw welbevinden. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan (creatieve) activiteiten zoals dansen, koken, schilderen of wandelen. Daarnaast organiseren ze workshops, themabijeenkomsten en lezingen over uiteenlopende onderwerpen.
Wilt u juist wat meer rust? Dan kunt u ook een ontspannende massage krijgen, uw verhaal delen of luisteren naar een ander (in een groep of 1-op-1) of gewoon even uitrusten onder het genot van een kopje koffie. Niets moet, veel kan in de gastvrije en veilige omgeving die het Toon Hermans Huis in Sittard biedt.

Wilt u langskomen?
Bevindt u zich in een soortgelijke situatie? Heeft u behoefte aan een plek als het Toon Hermans Huis om uw emoties te verwerken of steun te halen uit lotgenotencontact? U bent welkom! Neem contact op met het Toon Hermans Huis in Sittard via T 046-4516474 of loop binnen tijdens de openingstijden. De medewerkers van deze locatie zijn er speciaal voor u. U heeft geen verwijzing of afspraak nodig. Deelname aan activiteiten is kosteloos, tenzij anders vermeld. In de agenda op de website van het Toon Hermans Huis Sittard ziet u een overzicht van activiteiten.

U kunt ook altijd contact opnemen met ons als u vragen heeft over de laatste levensfase, rouw en verlies. Wij staan voor u klaar via T 046-7508410 of E contact@vitaalin046.nl. Liever persoonlijk in gesprek? Geef dit gerust aan, dan plannen we een afspraak.