Toon Hermans Huis Sittard: van inloophuis tot centrum met divers aanbod

Bij het Toon Hermans Huis in Sittard is veel veranderd sinds het in 1998 zijn deuren opende. Wat begon als een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten is uitgegroeid tot een centrum voor leven met én na kanker. Mede door de samenwerking met Partners in Welzijn is het Toon Hermans Huis Sittard een plek geworden waar u uw verhaal kwijt kunt, ervaringen kunt uitwisselen én een plek om samen deel te nemen aan activiteiten, zoals schilderen, handwerken of schrijven. Dit, en nog veel meer, wordt begeleid door gastvrouwen en gastheren.

Veel mensen maken grote veranderingen mee in hun leven. Bijvoorbeeld (ongeneeslijk) ziek worden, het werk verliezen, relaties die hierdoor onder druk komen te staan of een dierbare verliezen. In het Toon Hermans Huis Sittard kunt u terecht met uw verhaal, gevoelens en emoties. Er is begrip voor élke situatie. Ze organiseren verschillende activiteiten en bijeenkomsten. Eén daarvan is ‘Samen in gesprek over’. In deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij deze grote veranderingen in uw leven. Er zijn ook samenkomsten speciaal voor vrouwen met kanker en mannen met kanker. Door met elkaar te praten, ervaringen uit te wisselen en naar elkaar te luisteren, krijgt het leven – met een traan en een lach – weer een beetje kleur.
Bent u niet zo'n prater maar lijkt het u wel fijn om samen met anderen, die hetzelfde meemaken als u, iets te ondernemen? U kunt bijvoorbeeld samen koken, wandelen of lunchen in het Toon Hermans Huis.

Een bijzondere geschiedenis
Het verhaal van het Toon Hermans Huis begint in 1998. Mart Martens, zelf jarenlang werkzaam op de afdeling Oncologie én oprichter van de Toon Hermans Huizen, verzocht Toon Hermans (overleden in 2000) zijn naam te verbinden aan het inloophuis. De cabaretier stemde in en droeg het huis een warm hart toe. Toon Hermans had de ziekte van dichtbij meegemaakt; zijn vrouw Rietje is overleden aan kanker. Inmiddels zijn er meer dan 80 centra voor mensen met en na kanker, waarvan 15 huizen de naam van Toon Hermans dragen.

Wat biedt het Toon Hermans Huis Sittard?
Het Toon Hermans Huis Sittard organiseert verschillende activiteiten zoals lezingen, workshops en (informatie)bijeenkomsten. 'Creatief Omgaan met Emoties', 'Gezond Koken' en 'De Kracht van Schrijven', of een informatiebijeenkomst over het thema prostaatkanker of stoma(zorg) bijvoorbeeld. Er zijn ook diverse groepen voor gelijkgestemden. Het Toon Hermans Huis biedt met al zijn vrijwillige medewerkers een luisterend oor en ondersteuning aan iedereen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het Toon Hermans Huis Sittard? Neem dan contact op via E info@toonhermanshuissittard.nl of T 046-4616474. Voor meer informatie over de activiteiten, bezoek de website www.toonhermanshuissittard.nl.