Vrijwilligers in een hospice zijn van onschatbare waarde

Heeft u rust en ruimte in uw leven, en zoekt u waardevolle tijdsinvulling? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk. Een bijzondere plek om dit te doen is een hospice. U kunt uw kennis en levenservaring inzetten om de laatste levensfase van gasten van de hospice zo fijn mogelijk te maken. Eén van de hospices in de Westelijke Mijnstreek is Hospice Bronnerhof in Born. Zij zijn altijd gebaat bij (nieuwe) vrijwillige inzet.

U bent misschien niet op de hoogte van de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen in een hospice, of het is niet de eerste plek waar u aan denkt om dit te doen. Het kan echter bijzonder waardevol zijn. Bep Leurs-van Sloun, één van de vrijwilligers van Hospice Bronnerhof in Born, deelt haar ervaring in het gefilmde interview (aanklikbaar via de foto). Ze heeft jaren in de gehandicaptenzorg gewerkt; nu heeft ze haar roeping gevonden in de hospice. “Het geeft zoveel voldoening om in de laatste fase van iemands leven iets te kunnen betekenen”, zegt ze.

Doen wat bij u past
In Hospice Bronnerhof zijn de taken van vrijwilligers gevarieerd. Naast ondersteuning aan het bed zijn er ook vrijwilligers in het kookteam, tuinonderhoud, schoonmaak en bij de organisatie van herdenkingsdiensten. Elke vorm van hulp is waardevol en draagt bij aan de kwaliteit van leven van de gasten.

Oproep aan (toekomstige) vrijwilligers
Er zijn tal van organisaties op zoek naar vrijwilligers. Op www.vrijwilligerswerkin046.nl vindt u diverse mogelijkheden bij u in de buurt. Uw inzet, of het nu regelmatig of af en toe is, maakt een verschil. “Iets doen voor een ander doet altijd goed."
Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk? Lees dan de informatie op deze website. Interesse om vrijwilliger te worden? Neem contact met ons op via T 046-7508410 of E contact@vitaalin046.nl.