Warme huiselijkheid in de hospice: ontdek de mogelijkheden

In de regio 046 vindt u drie bijzondere plekken van zorg en aandacht: de hospices, omgeven door rust, vriendelijkheid en groen. Maar wat is een hospice eigenlijk en wanneer is het goed om hierover na te denken? Zorgprofessionals en vrijwilligers van deze locaties geven u een beeld van de hospicezorg in uw regio en de liefdevolle zorg die zij bieden in de laatste levensfase.

Wat is een hospice?
Een hospice is een zorgwoning waar mensen met een ongeneeslijke ziekte, die niet langer thuis kunnen of willen verblijven, worden verwelkomd. In een hospice krijgen zij liefdevolle zorg en persoonlijke aandacht in een huiselijke omgeving tijdens hun laatste levensfase, ook wel bekend als palliatieve zorg. Het voornaamste doel is om deze periode zo comfortabel en waardig mogelijk te maken, met de nadruk op de kwaliteit van leven in plaats van op genezing.

Wanneer is het belangrijk om over hospicezorg te gaan nadenken?
Het is goed om tijdig na te denken over de zorg in de laatste levensfase. Dit is natuurlijk geen makkelijk onderwerp, maar wel belangrijk. Het kan u helpen om met uw naasten en (huis)arts te praten over uw wensen en wat er mogelijk is.

De hospices in regio 046
In de regio 046 zijn drie hospices waar u met zorg en liefde wordt ontvangen: Hospice Daniken in Geleen en Hospice Mariaveld in Susteren, beide locaties van Zuyderland, en Hospice Bronnerhof in Born. Elk hospice heeft een eigen sfeer. U kiest zelf welke plek bij u past.

In gesprek met
Zorgprofessionals en vrijwilligers van deze hospices delen in een gefilmd interview (aanklikbaar via de foto) hun ervaringen met hospicezorg, en vertellen u meer over de locaties en wat zij voor ú kunnen betekenen in de laatste levensfase.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek
Het overwegen van hospicezorg is een belangrijke en persoonlijke beslissing die met zorg en aandacht moet worden genomen. Het is een stap die niet alleen het leven van de betrokken persoon maar ook dat van de naasten raakt. Daarom nodigen de hospices u uit voor een persoonlijk gesprek waarin samen wordt gekeken naar de mogelijkheden en wat het beste past bij uw situatie en wensen.