Zuyderland Thuiszorg: meer dan alleen zorg

De thuiszorg speelt een belangrijke en veelzijdige rol in onze samenleving. De zorg verandert continu en dat vraagt ook iets van zorgmedewerkers. Milou Dreessen (26 jaar) is wijkverpleegkundige bij Zuyderland Thuiszorg. Ze vertelt over haar werk en hoe Zuyderland, als thuiszorgorganisatie, aan de behoeften van de samenleving blijft voldoen.

Milou werkt met passie voor de zorg in team Ophoven bij Zuyderland Thuiszorg. Ze ziet elke dag de impact die de zorg heeft op mensen van alle leeftijden. “Wij ondersteunen, verzorgen en staan cliënten bij, in goede en in moeilijke tijden.”

Ontwikkelingen in de thuiszorg
Veel mensen denken bij thuiszorg aan basiszorg, zoals het aantrekken van steunkousen en wassen, maar de rol van thuiszorgmedewerker is veelomvattender. “Tegenwoordig bieden we complexe medische zorg dat voorheen alleen door ziekenhuizen of huisartsen werd uitgevoerd. Onze thuiszorgteams bevatten gespecialiseerde verpleegkundigen die bekwaam zijn in diverse medische procedures. Denk bijvoorbeeld aan chemo- en antibioticamedicatie die thuis kan worden toegediend. Dit leidt tot minder ziekenhuisbezoeken. Ook voor complexe wondzorg hebben we gespecialiseerde teams. Deze ontwikkeling in de thuiszorg toont aan hoe diepgaand en persoonlijk onze zorg is: we richten ons niet alleen op de fysieke behoeften, maar op het algehele welzijn van onze cliënten."

Persoonlijke aanpak
Elke cliënt is uniek. Daarom staat de behoefte van de cliënt centraal bij Zuyderland Thuiszorg. “Onze zorg begint niet alleen op het moment dat dit nodig is; u kunt ook eerder met ons in gesprek gaan. Tijdens deze gesprekken verkennen we wat we nu al voor u kunnen doen. Hiermee willen we uw zelfstandigheid ondersteunen en het gebruik van onze diensten in de toekomst verminderen of uitstellen. Door in gesprek te blijven en het proces regelmatig te evalueren kunnen wij onze zorg blijven aanpassen aan uw veranderende behoeften en wensen.”

Meer dan alleen zorg
De thuiszorgmedewerkers van Zuyderland bieden niet alleen zorg, maar ondersteunen cliënten ook in zelfredzaam blijven en het blijven meedoen in de samenleving. Ze werken nauw samen met families van cliënten en met lokale netwerken om een ondersteunende omgeving te creëren.

Gespecialiseerde zorg
Zuyderland Thuiszorg biedt verschillende vormen van zorg, ook in complexe situaties zoals cliënten met dementie of cliënten in de laatste levensfase. “Bij dit soort casussen gaan we verder dan alleen de lichamelijke zorg; we bieden ook emotionele ondersteuning en werken samen met gespecialiseerde teams om een uitgebreid zorgaanbod te garanderen.”

Technologie als brug
Het cliëntportaal en personenalarmering zijn voorbeelden van hoe technologie de zorg in staat stelt om sneller en effectiever te reageren, vooral in noodsituaties. Dit leidt tot een veilig en gerust gevoel bij cliënten. “Daarnaast maken we gebruik van geavanceerde hulpmiddelen zoals de Medido medicijndispenser. Medido helpt bij het beheren van medicatie en zorgt ervoor dat cliënten de medicatie zorgvuldig innemen. Een goed voorbeeld van een belangrijk hulpmiddel om thuiszorg effectief in te zetten.”

Kwaliteit en bereikbaarheid
Bij Zuyderland Thuiszorg streven ze iedere dag naar goede kwaliteit van en continuïteit in de zorg. “Dag en nacht staan we voor onze cliënten klaar. Tijdens onze werktijden en ook daarbuiten voor spoedgevallen. We zorgen ervoor dat we er altijd zijn wanneer het echt nodig is.”
Meer weten over Zuyderland Thuiszorg? Op de website leest u meer informatie en kunt u ook contactgegevens vinden als u vragen heeft of mogelijk zorg wilt bespreken.