Hulp nodig bij uw belastingaangifte?

Verschillende locaties
in de regio 046

Vóór 1 mei 2023 dient u de belastingaangifte naar de Belastingdienst te verzenden. Mogelijk kunt u dit niet zelf digitaal invullen. Of u vindt het lastig om wegwijs te worden in alle vragen in de aangifte. Dat is begrijpelijk. Het is dan fijn om hulp hierbij te krijgen. Bij Bibliotheek De Domijnen staan in maart en april experts klaar om u gratis te helpen bij het invullen van de aangifte, u te voorzien van tips en uw vragen te beantwoorden.

In de bibliotheek kunt u gratis gebruikmaken van computers en mag u documenten gratis printen. Inschrijven voor het belastingaangifte-spreekuur is noodzakelijk. Deelnemende locaties in de regio 046 zijn: Sittard, Geleen, Born, Stein en Beek. Op de website van Bibliotheek De Domijnen vindt u een overzicht van data en tijden. U kunt zich online inschrijven op een voor u gewenst moment. Lukt dit niet, dan kunt u ook bellen naar de dichtstbijzijnde bibliotheek of mailen naar bibliotheek@dedomijnen.nl.

Voorbereiding
Laat u iemand anders uw belastingaangifte invullen? Vraag dan een DigiD-machtiging aan via de website van de BelastingdienstLet op: het duurt maximaal 10 werkdagen voordat u deze machtiging ontvangt. Lukt het u niet om deze machtiging zelf aan te vragen? Ga dan eerst langs het Informatiepunt Digitale Overheid in een van de locaties van Bibliotheek De Domijnen. Daar helpen medewerkers u graag verder. In een eerder verschenen artikel vindt u meer informatie over het Informatiepunt Digitale Overheid.

Heeft u de DigiD-machtiging ontvangen (indien nodig) en een afspraak gemaakt bij het belastingaangifte-spreekuur? Zorg er dan voor dat u de juiste gegevens meeneemt, zodat de medewerker u goed kan helpen. Op de website van Bibliotheek De Domijnen staat een overzicht van benodigdheden om uw belastingaangifte juist in te vullen.