Sjeemte: een film over laaggeletterdheid

De Domijnen
Sittard

Tijdens de week van Lezen & Schrijven is bij De Domijnen in Sittard de film 'Sjeemte' te zien. Deze korte, spannende film laat goed zien wat de gevolgen zijn voor mensen met lage basisvaardigheden. Na afloop van de film zal Ivette Sprooten met de bezoekers praten over het thema laaggeletterdheid. Als afsluiting zijn bezoekers welkom bij het Taalhuis in de bibliotheek. Hier maken ze kennis met verschillende organisaties uit de regio die hulp kunnen bieden op dit gebied. 

Laaggeletterdheid in de regio
In Nederland zijn zo’n 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. Ook omgaan met computer of mobiele telefoon is vaak lastig voor hen. Ongeveer 10.000 inwoners in de Westelijke Mijnstreek hebben moeite met deze basisvaardigheden.

Sjeemte
Een afspraak voor een uitkering loopt uit de hand wanneer Candide, 23, de baby van haar zus leent en vreemd genoeg doet alsof het haar eigen kind is. Caseworker Martijn probeert haar leugens te ontrafelen. Maar achter haar poppenkast gaat een onverwacht geheim schuil.
De film duurt 13 minuten. Er wordt Nederlands en Maastrichts gesproken. 

Kaarten zijn online te reserveren. Lukt dit niet, dan is telefonisch bestellen mogelijk via 088-5995600. Binnenlopen bij De Domijnen kan uiteraard ook.

Ticket reserveren