π—ͺπ—Όπ—Ώπ—±π˜ π˜‚ 𝗱𝗲 π—»π—Άπ—²π˜‚π˜„π—² π—―π˜‚π˜‚π—Ώπ˜-𝗡𝗲𝗹𝗱? πŸ‘πŸ¦Έβ€β™‚οΈ

Heeft u ooit gedacht aan een actieve rol in uw buurt? Het buurtpreventieteam zoekt enthousiaste mensen zoals u! In Sittard-Geleen zijn er al elf teams actief, en we breiden zelfs uit naar Oud-Geleen, Munstergeleen en Sittard-Centrum. De huidige teamleden zijn betrokken buurtbewoners die samen een veilige en prettige buurt creëren.

In tweetallen patrouilleren ze door de buurt, zorgen voor sociale controle en wijzen op onveilige situaties. Ze werken samen met de gemeente, melden situaties via Fixi, en hebben zelfs acties om inbraken te voorkomen. Samen maken ze de buurt leefbaarder!

Ronald Otten, coördinator van de teams, zegt: "Veel mensen zijn blij met onze aanwezigheid. Ze zien de buurt verbeteren en overlast afnemen." Denk bijvoorbeeld aan het Burgemeester Damenpark, waar jongeren voor overlast zorgden. Ronald ging met ze in gesprek en regelde zelfs een extra prullenbak. Nu is het park veel schoner en houden jongeren rekening met de buurt.

Wilt u ook bijdragen aan een veilige en leefbare buurt? Loop vrijblijvend eens mee, zelfs met uw hond! Meld je aan, maak uw buurt veiliger en draag bij aan een prettige leefomgeving.

πŸ“§ Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente, die zorgt voor een goede voorbereiding, training en ondersteuning. Ook als u maar enkele uren per week beschikbaar bent, bent u van harte welkom.

Klik hier voor het contactformulier.