Activiteitenaanbod 2023 Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek bekend

Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek biedt ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeenten Sittard-Geleen en Beek. Medewerkers van de steunpunten zijn de vraagbaak voor mantelzorgers en hun naasten over bijvoorbeeld regelingen, voorzieningen en mogelijkheden voor verschillende soorten hulpvragen. Daarnaast biedt Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek jaarlijks een afwisselend activiteitenprogramma. Ook dit jaar bent u als mantelzorger welkom om deel te nemen of langs te komen.

Een bezoek aan de steunpunten, voor advies, praktische hulp of begeleiding, is gratis. Dit geldt ook voor deelname aan activiteiten. Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek houdt bijvoorbeeld informatieve (thema)bijeenkomsten zoals ‘palliatieve zorg’ en ontmoetingsmomenten om ervaringen te delen. Daarnaast biedt Steunpunt Mantelzorg voorlichtingen, trainingen (zoals BordjeVol!) en workshops om handvatten te bieden en in balans te blijven. Dit zijn veelal groepsactiviteiten, maar u kunt ook voor een persoonlijk gesprek terecht bij mantelzorgconsulenten van de steunpunten. Zij denken graag met u mee over passende ondersteuning bij uw mantelzorgtaken. Hebben zij geen antwoord op uw vraag, dan weten ze wie u wél verder kan helpen.

Hoe gaat het eigenlijk met ú?
Deze vraag staat centraal als u Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek bezoekt. U bent op verschillende dagen, tijden en locaties welkom. Op de website vindt u een volledig overzicht van het activiteitenaanbod. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek via 088-3650600 of mailen naar mantelzorg@piw.nl.