Alzheimer Café op 16 juli over ‘dementie en voeding’

Op dinsdag 16 juli vindt weer een editie van het Alzheimer Café Sittard-Geleen plaats. De avond staat in het teken van ‘dementie en voeding’. Mensen met dementie kunnen eten anders gaan ervaren; zelfstandig eten kan moeilijker worden, de eetlust kan verdwijnen of juist toenemen, de smaak kan veranderen of er kunnen slikproblemen ontstaan. Voldoende én gezonde voeding, en samen genieten van eten, is daarom voor veel mensen met dementie en hun naaste(n) niet meer vanzelfsprekend. Twee sprekers nemen u deze avond mee in het onderwerp. Er is ruimte voor gesprek en vragen stellen.

Diëtiste Jolanda Gebben vertelt over het belang van gezond blijven eten voor mensen met dementie, en hoe u als mantelzorger ervoor kan zorgen dat uw naaste met dementie ook gezond blíjft eten.
Bart Vossen is verbonden aan de Onvergetelijke Kookclub voor mensen met dementie (een initiatief van Alzheimer Nederland) en vertelt graag over zijn ervaringen tijdens deze bijzondere kookavonden.

U bent, samen met uw naaste(n), welkom
Ook als beroepskracht of belangstellende bent u uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek en eventueel uw kennis of ervaring te delen. De avond begint om 19.00 uur in Odasingel90 in Sittard, het programma eindigt rond 21.00 uur. U wordt ontvangen in zomerse sferen, met een lekker drankje en gezonde hapjes.
Elke derde dinsdag van de maand bent u van harte welkom om deel te nemen aan themagesprekken rondom dementie. Aanmelden is niet nodig, toegang is gratis.

Organisatie
Het Alzheimer Café is een samenwerking van De Brug, Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek, Knooppunt Informele Zorg en Alzheimer Nederland. Voor vragen, opmerkingen of onderwerpen voor volgende bijeenkomsten: neem contact op met de coördinator van het Alzheimer Café, Ria Schrijen via r.schrijen@thcdebrug.nl.