Bedankt dat jullie er zijn, vrijwilligers

Vandaag, 7 december, viert Nederland de Dag van de Vrijwilliger. Zij, die dag in dag uit klaarstaan voor anderen. In eigen tijd ervoor zorgen dat anderen sociaal actief kunnen zijn. Bepaalde taken of handelingen uit handen nemen waardoor anderen vaak langer en gezonder zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Vrijwilligers, bedankt!

Uit onderzoek is gebleken dat oudere volwassenen behoefte hebben om deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten. Vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld, zou een positieve impact hebben op de gezondheidsbeleving. Niet alleen op de eigen welzijn, maar ook op de plek in de samenleving.

Denkt u erover na om vrijwilliger te worden?
Op onze pagina over vrijwilligerswerk vindt u een overzicht van nieuws, artikelen en de activiteitenagenda voor vrijwilligers en ervaringsverhalen van vrijwilligers.
Op het platform Vrijwilligerswerkin046.nl wordt vraag en aanbod in vrijwilligerswerk & buurt- en burenhulp in de Westelijke Mijnstreek bij elkaar gebracht. Voor jong en oud: ieders bijdrage is waardevol. U kunt regelmatig vrijwilligerswerk doen of af en toe een klusje, voor een organisatie of voor uw buur(t). Kies zelf wat bij u past.

Heeft u vragen over vrijwilligerswerk? Neem dan contact met ons op via T 046-7508410 of E contact@vitaalin046.nl.