Beleef de Limburgse natuur tijdens Beleefweek 2023

Vrijdag 22 september tot en met zondag 1 oktober is de Beleefweek Limburg. U kunt in deze week ervaren hoe mooi en bijzonder Limburg is. Met het thema ‘proef te natuur’ biedt de Beleefweek een divers aanbod in activiteiten voor jong en oud. Gaat u mee op pad?

De meeste activiteiten zijn gratis, anders staat de prijs erbij vermeld. In de regio 046 is het programma als volgt:

  • Vrijdag 22 september tot en met zondag 1 oktober is het elke dag van 9.00 tot 17.00 mogelijk om langs de Route de Vins Sittard Vi8 te wandelen. U ontdekt het wijnaanbod van Sittard-Geleen. Door het druifsymbool langs de weg te volgen komt u langs mooie wijngaarden. Aanmelden is niet nodig, er zijn consumpties verkrijgbaar en sanitaire voorziening is aanwezig. Ook honden mogen meewandelen. Startplaats: Fort Sanderbout 10 in Sittard.
  • Vrijdag 22 september tot en met zondag 1 oktober is het elke dag van 15.00 tot 21.00 uur mogelijk om deel te nemen aan Hap en Stap Sittard. Een gids leidt u vanaf de Visit Experience, Rosmolenstraat 2 in Sittard, door de historische binnenstad voor een wandeling in drie gangen. Na elke stap-etappe mag u steeds in een ander restaurant genieten van een deel van het driegangenmenu. Kosten: 52,50 euro per persoon, eenmalig 17,50 euro reserveringskosten. Deze prijs is inclusief gids en eten, exclusief drankjes. Aanmelden is verplicht en mogelijk tot uiterlijk twee weken van te voren via info@visitzuidlimburg.nl.
  • Zondag 23 september kunt u van 14.00 tot 15.30 uur genieten van een rondleiding door het natuurgebied ‘Kaefkesvonjere’ met daarin een voedselbos in Nieuwstadt. U kunt dorpsgenoten/vrijwilligers ontmoeten die in het voedselbos aan het werk zijn. In de pauze krijgt u een kopje koffie aangeboden. Aanmelden is verplicht, dit kan bij Harrie Urlings van Stichting Haverland via urlingshjg@hotmail.com. De verzamelplaats is voormalig IKL gebouw Nieuwstadt op de Susterderweg.
  • Zaterdag 30 september kunt u van 13.00 tot 17.00 uur de Slakmolen bezoeken in Kasteel Elsloo. De Slakmolen wordt door de Slakbeek aangedreven; deze beek stroomt door het kasteelpark onder het kasteel door naar de Maas. Ook de molenaars zijn aanwezig en vertellen u graag meer over de historie van het kasteel en de Slakmolen. Aanmelden is niet nodig, er zijn consumpties verkrijgbaar en sanitaire voorziening is aanwezig.
  • Zondag 1 oktober kunt u van 11.00 tot 14.00 uur de stilte ingaan tijdens een wandeling in Spaubeek. U krijgt uitleg over het Tiny Forest, wandelt langs grubbe en groeve over veldwegen en door hellingbos. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Aankomst en vertrek is bij Café Spech, Musschenberg 26, waar ook voldoende parkeergelegenheid is. Aanmelden is niet nodig. De wandeling is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Meer informatie of weten waar in Zuid-Limburg nog meer activiteiten worden georganiseerd? Kijk dan op de website van Beleefweek Limburg.

Organisatie
Beleefweek Limburg wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie en de Provincie Limburg. In samenwerking met zeer diverse partners zetten zij een week vol beleving in de Limburgse Landschappen neer.