Bevrijdingsdag 5 mei 2024: Vieren en Bezinnen

Op 5 mei vieren we in Nederland de vrijheid die we sinds 1945 kennen. Het is een dag om te herdenken dat we bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië. Sinds die tijd leven we in het Koninkrijk der Nederlanden vrij van onderdrukking. Bevrijdingsdag is echter meer dan alleen een viering; het is ook een dag van bezinning op het belang van vrijheid en de kwetsbaarheid ervan.

Terwijl we onze vrijheid vieren, realiseren we ons op 5 mei ook dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. De herinnering aan de oorlogstijd en de vele slachtoffers die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, helpt ons om de waarde van vrijheid te waarderen en te koesteren. Het is een dag om stil te staan bij degenen die hebben gevochten voor onze vrijheid en om dankbaarheid te tonen voor de vrede en vrijheid waarin we vandaag de dag leven.

Laten we op Bevrijdingsdag 5 mei samen vieren, herdenken en bezinnen. Laten we de vrijheid koesteren en ons inzetten voor een wereld waarin vrijheid voor iedereen vanzelfsprekend is.

Voor meer informatie klik dan hier