Bijeenkomst voor senioren over veilig digitaal communiceren

Digitale communicatie, zoals WhatsApp en e-mail, is tegenwoordig de normale weg van contact hebben met anderen. Het is echter belangrijk om alert te zijn op mogelijke online oplichting. Vooral ouderen worden vaak het doelwit van digitale criminaliteit. Knooppunt Informele Zorg organiseert daarom op 10 oktober van 10.00 tot 12.00 uur samen met Partners in Welzijn en de gemeente Sittard-Geleen een informatiebijeenkomst voor ouderen over hoe zij zich kunnen beschermen tegen digitale dreigingen.

Risico’s herkennen, voorkomen en vermijden
Deze gratis bijeenkomt vindt plaats tijdens de Week van de Veiligheid in Wijksteunpunt Gelderhof in Sittard. U krijgt informatie over de risico's van onlinecommunicatie en hoe hiertegen te wapenen, en hoe u veilig(er) kunt communiceren via de digitale weg. Aan de hand van korte filmpjes worden verschillende vormen van digitale oplichting getoond en besproken. Of het nu gaat om verdachte e-mails of misleidende WhatsApp-berichten; er komen handige tips aan bod om deze bedreigingen te herkennen, te voorkomen en te vermijden.
Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom. U kunt gewoon binnenlopen en meedoen aan deze belangrijke bijeenkomst. Het is een uitstekende gelegenheid om te leren, vragen te stellen en ervaringen te delen over digitale veiligheid.
Met de juiste kennis en voorbereiding kunnen we samen werken aan een veiliger, digitale omgeving voor ouderen. U bent welkom, tot dan!