De Dementiemonitor: wat vindt ú belangrijk?

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kan Alzheimer Nederland beter opkomen voor uw belangen en voor de belangen van de mensen waar mantelzorgers voor zorgen. Hoe ervaart u de zorg voor uw naaste?

Dit kunt u kenbaar maken via de Dementiemonitor Mantelzorg: het tweejaarlijks onderzoek van Alzheimer Nederland onder mantelzorgers van mensen met dementie in Nederland. De uitkomsten van de Dementiemonitor vormen de grootste bron van kennis over de wensen en behoeften van mantelzorgers. Deze kennis zet Alzheimer Nederland in om de belangen van mensen met dementie nog beter te behartigen.
Het is niet alleen een vragenlijst voor mantelzorgers, maar ook voor mensen met dementie. Met hun bijdrage willen zij een nóg completer beeld krijgen van hoe zorg en ondersteuning wordt ervaren en waar ruimte is voor verbetering.

Doet u ook (weer) mee?
U kunt de vragenlijst van Dementiemonitor Mantelzorg invullen tot en met 30 juni 2024. Het invullen duurt 15-20 minuten. Tip: gebruik een computer of tablet.
Heeft u hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst? Vraag dan iemand uit uw omgeving om hulp. Denk bijvoorbeeld aan uw partner, kind of een vriend(in), een casemanager dementie, het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek of een vrijwilliger in het Alzheimer Café.

Vragenlijst ingevuld? Dan ontvangt u gratis het Vergeet-mij-niet-speldje!