Digitaal Veilig Limburg maakt veilig internetten makkelijker

Wilt u meer informatie over digitale veiligheid en privacy? Of heeft u vragen hierover? Dan kunt u vanaf nu terecht op de website digitaalveiliglimburg.nl. Deze website is woensdag 23 november gelanceerd door verschillende partners in de regio Limburg om internetgebruikers digitaal weerbaarder te maken.

Digitaal Veilig Limburg is niet alleen via de website bereikbaar; u kunt ook bellen met een telefonische helpdesk. Zij staan tussen 9 en 16 uur voor u klaar als u vragen heeft over veilig internetgebruik of vermoedens heeft van internetoplichting. U kunt uw kwestie voorleggen; deskundigen voorzien u van advies. Daarnaast kunt u bij Digitaal Veilig Limburg terecht voor tips over wachtwoorden, antivirusprogramma’s en hoe u een valse mail kunt herkennen.

Veelvoorkomende fraudetechnieken
Cybercriminelen verzinnen steeds meer manieren om geld of privacygevoelige informatie afhandig te maken. Voorbeelden zijn valse mails van bankiers, WhatsApp-berichten van ‘bekenden’,  een onjuiste afhandeling van een online (ver)koop of een telefoontje van een ‘bedrijf’ dat ‘ter controle’ vraagt om uw bankgegevens.

Zorg dat u deze manieren van fraude herkent en onderneem actie. Kijk voor meer informatie over of voor de contactgegevens van Digitaal Veilig Limburg op de website: www.digitaalveiliglimburg.nl.

Bent u slachtoffer geworden van online oplichting? Doe dan direct aangifte bij de politie T 0900-8844.

Let op: de website van Digitaal Veilig Limburg is niet bedoeld voor problemen met uw computer of internet.