Gezond & sociaal ouder worden. Hoe doet u mee?

Het aantal ouderen in Nederland neemt toe. Ook verandert de leeftijdsopbouw van de inwoners van ons land. Het aandeel van oudere leeftijdsgroepen wordt groter, waardoor de gemiddelde leeftijd van de bevolking toeneemt; Nederland vergrijst. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan gezond & sociaal ouder worden.

Volgens het CBS stijgt de komende jaren vooral de groep 65 tot 79-jarigen. Vanaf 2025 neemt ook de groep 80-plussers sterk toe. Dit laatste wordt dubbele vergrijzing genoemd. Daarom hebben veel organisaties, ook in de regio 046, oog voor ouderen en voor belangrijke thema's rondom ouder worden, zoals een gezonde leefstijl, meedoen in onze samenleving, vroeg nadenken over ouder worden, eigen regie houden, mantelzorg, zingeving, dementie en de laatste levensfase. Kortom, thema’s die ertoe doen bij het ouder worden.

Wilt u meer weten hierover? Bekijk dan zeker de online talkshow 'Gezond & sociaal ouder worden. Hoe doet ú mee?' terug.

De online talkshow werd medio 2021 georganiseerd door een samenwerking van Knooppunt Informele Zorg, Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek, Centrum voor Levensvragen Westelijke Mijnstreek, Hulp bij dementie en Gewenste Zorg in de Laatste Levensfase.