Het nieuwe cursusseizoen bij Volksuniversiteit Maasland gaat van start

Weer leren of meer leren, kennis delen, anderen ontmoeten en elkaar inspireren. Het kan met het gevarieerde aanbod van de Volksuniversiteit Maasland. In januari 2023 start het nieuwe cursusseizoen: kies uit verschillende vreemde talen, Nederlands of een van de vele creatieve of sportieve bezigheden zoals keramieken, aquarelleren, vilten of bridgen.

De Volksuniversiteit Maasland biedt al 70 jaar lang een scala aan cursussen, trainingen en activiteiten voor inwoners van de Westelijke Mijnstreek. Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen. Inspirerende docenten delen hun kennis en kunde en stellen deelnemers in staat om mee te doen, te participeren en een (sociaal) netwerk op te bouwen.

Sinds september 2022 verzorgt Ecsplore het aanbod. Dimphy van de Laar, combinatiefunctionaris bij Ecsplore, is nauw betrokken bij het veelzijdige programma: “Volksuniversiteit Maasland ziet graag dat iedereen betrokken blijft bij de wereld om zich heen en deelneemt aan sportieve, creatieve en educatieve activiteiten. Samen bezig zijn en de aandacht houden op de buitenwereld. Dat draagt bij aan het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid. Het stelt mensen in staat langer te participeren in de samenleving én het geeft plezier.”

Meedoen? Meld u aan!
Het interessante en gevarieerde aanbod voor januari 2023 is inmiddels compleet en inschrijven is mogelijk. Dat kan ook voor nog voor cursussen die in september 2022 zijn gestart.
Informatie over het aanbod, kosten en inschrijven is te lezen op www.ecsplore.nl/volksuniversiteit.

Volksuniversiteit Maasland biedt ook creatieve, sportieve en culturele activiteiten aan voor bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen. Heeft u vragen over het aanbod of over een bepaalde cursus? Aarzel niet om contact op te nemen.