Kunt u de energierekening niet (meer) betalen?

Tijdelijk Noodfonds Energie, een fonds van de Rijksoverheid, biedt steun aan huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Komt u in aanmerking voor dit fonds, dan wordt uw energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023 voor een deel (terug)betaald. Uw huishouden dient aan bepaalde voorwaarden te voldoen om deze tegemoetkoming te ontvangen. Hierover leest u meer in dit bericht.

Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk inkomen in uw huishouden. Als te veel van het inkomen nodig is voor energie, dan betaalt het Noodfonds een deel van de energierekening. Een eigen contract voor gas, stroom en/of stadswarmte is ook een voorwaarde. Het maakt niet uit welke energieleverancier u heeft. Op de website van Noodfonds Energie leest u meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van de steun. Eerst zeker weten of u in aanmerking komt? Doe dan de Noodfonds-check op de website van Geldfit. Dit voorkomt een mogelijke teleurstelling als uw situatie niet blijkt te voldoen aan de voorwaarden.  

Wilt u meer informatie? Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over de totstandkoming van dit initiatief.

Benieuwd naar andere regelingen en/of tegemoetkomingen in de energiekosten vanuit uw eigen gemeente? Lees meer:

Voor energiebesparende tips kunt u op deze website ons eerder geschreven artikel lezen.

Mogelijk recht op kwijtschelding gemeentelijke belastingen
Naast de tegemoetkoming in energiekosten is ook de zogenaamde ‘vermogensgrens voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen’ verruimd per 1 januari dit jaar.
Kunt u de gemeentelijke belastingen niet (meer) betalen, dan kunt u vragen om kwijtschelding. Of u hiervoor in aanmerking komt, hangt af van verschillende zaken, zoals de hoogte van uw inkomen en uw vermogen. Vul de vragenlijst in op de website van BsGW om te kijken of deze mogelijkheid voor u van toepassing is. Komt u in aanmerking? Dan kunt u op de website van BsGW meer informatie vinden over digitaal of schriftelijk aanvragen tot kwijtschelding.

Heeft u vragen, weet u niet waar u moet beginnen of heeft u behoefte aan een luisterend oor en (indien nodig) advies? Neem dan contact met ons op 046-7508410 of contact@vitaalin046.nl. Wij helpen u graag.