Landelijke aandacht voor de tomeloze inzet van mantelzorgers

Op 10 november viert Nederland de Dag van de Mantelzorg om de belangrijke rol van mantelzorgers te erkennen. MantelzorgNL voert de campagne ‘Stop de #regelkolder’ om aandacht te vragen voor de tijdrovende bureaucratie die mantelzorgers ervaren. Ze roepen op tot actie om deze regeldruk te verminderen. Deze dag staat ook in het teken van georganiseerde activiteiten, speciaal voor mantelzorgers, en de hulp en ondersteuning die zij kunnen krijgen in de regio 046.

De Dag van de Mantelzorg staat volledig in het teken van een eigen moment voor de mantelzorgers. Ook politieke partijen die de belangen van mantelzorgers behartigen, organiseren activiteiten in aanloop naar de verkiezingen. Voor meer informatie over de campagne ‘Stop de #regelkolder’ en de ondersteuning die MantelzorgNL biedt, kunt u terecht op de website Mantelzorg.nl. U vindt hier meer informatie over landelijk georganiseerde initiatieven en hoe u zich kunt inzetten voor de belangen van mantelzorgers.

Aandacht voor mantelzorgers in de regio 046
Op 10 november worden speciale 'koffie met vlaai' momenten georganiseerd op verschillende locaties in de regio 046. Om 14.00 uur staat het lekkers voor u klaar in Wijksteunpunt Gelderhof, Gelderhof 1 in Sittard. Aanmelden hiervoor is verplicht. Dit kan via de website van Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek. U kunt andere mantelzorgers ontmoeten, ervaringen delen en genieten van een moment van ontspanning.

Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek
Het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek biedt ondersteuning en advies aan mantelzorgers. Mantelzorgconsulenten zoals Mathilde Reijnders en Astrid Vermeulen staan voor u klaar om praktische hulp en emotionele steun te bieden. Voor meer informatie over het Steunpunt en hun diensten, kunt u het artikel over het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek lezen.