Ontdek vrijwilligerswerk tijdens NLdoet op 10 en 11 maart

Denkt u er wel eens over om vrijwilligerswerk te gaan doen? Maar weet u niet of het in uw leven past, of welk soort vrijwilligerswerk bij u past? U kunt een dagje ‘proefdraaien’ tijdens de landelijke actie NLdoet. Op 10 en 11 maart organiseren verschillende organisaties activiteiten om kennis te maken met vrijwilligerswerk. Ook in de regio 046 kunt u een steentje bijdragen tijdens deze dagen. Uw inzet is nodig en zeer welkom!

Met NLdoet, initiatief van het Oranje Fonds, maakt u op één dag een groot verschil voor een ander. U kunt de vrijwilligersactie alleen verrichten, met iemand samen of zelfs met een groep. Voorbeelden van georganiseerde activiteiten in de regio 046 zijn:

  • De tuin opfleuren van een zorgcentrum.
  • Op pad met bewoners van een zorgcentrum naar Kasteelpark Born.
  • Met dieren knuffelen.
  • Het schilderen van picknicktafels en speeltoestellen in een speeltuin.
  • Het opknappen van een kleedlokaal van de plaatselijke sportclub.
  • Het organiseren van een lunch voor ouderen.

Wilt u het gevoel van vrijwilliger zijn ervaren en bijdragen aan een goede actie? Meld u dan aan voor een activiteit naar keuze via de website van NLdoet. U kunt filteren op gemeente en projecttype, en ziet dan direct of er nog plek is om deel te nemen.
U doet ertoe én het doet gegarandeerd ook iets met u.

Iets doen voor een ander doet altijd goed
Lijkt het u (na deelname aan de actie NLdoet) leuk om vaker vrijwilligerswerk te verrichten? Op regelmatige basis of af en toe? Kijk dan op de website www.vrijwilligerswerkin046.nl. U vindt tientallen vacatures van organisaties in de regio 046. U kiest zelf wat, waar en wanneer. Elke vorm van vrijwillige hulp is waardevol.

Vragen over vrijwilligerswerk of vrijwilliger worden in de regio 046? Neem dan contact met ons op via T 046-7508410 of E vrijwilligerswerk@knooppuntinformelezorg.nl.
Vrijwilligerswerkin046.nl is een website van Knooppunt Informele Zorg.