Samen de buurt versterken tijdens Burendag op zaterdag 23 september

In een wereld waarin we vaak druk zijn met onze eigen bezigheden, biedt Burendag ons de kans om even stil te staan bij de mensen direct om ons heen: onze buren. Burendag, een landelijk initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds, wordt ieder jaar op de vierde zaterdag van september gevierd. Het is een dag waarop buren gezellig samenkomen en actief iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt. Want, zoals het gezegde luidt: beter een goede buur dan een verre vriend.

Activiteiten in de regio
Ook in de regio 046 wordt aandacht besteed aan Burendag. Op verschillende plekken kunt u buren treffen, samen genieten en verbinden met alle leeftijden, bijvoorbeeld tijdens een garagesale, een barbecue, oud-Hollandse spellenmiddag, picknick of het buurtplein samen opfleuren. Enkele activiteiten zijn:

  • Snuffelroute in Stadbroek door Woningcoöperatie ZOwonen van 11.00 tot 16.00 uur. Bewoners kunnen hun oude, nog bruikbare spullen een tweede kans geven. De woningen die meedoen zijn versierd.
  • Punt 39, Burgemeester Maenenstraat 39 in Elsloo, opent van 14.00 tot 17.00 uur haar deuren. U kunt snuffelen in de open boekenkast, de nieuwe wijkagent ontmoeten (Olaf Mazier) en informatie krijgen over het nieuwe cursusprogramma. Er staat ook koffie, thee en lekkers voor u klaar.
  • Garagesale in De Kluis in Geleen van 10.00 tot 16.00 uur. Dit is een traditie waarbij ruim 100 adressen in de wijk meedoen. Er is ook een plattegrond beschikbaar. Van oude LP’s tot bordspellen; er is voor ieder wat wils te koop.

Benieuwd naar wat er bij u in de buurt of omgeving wordt georganiseerd tijdens Burendag? Bekijk dan de plattegrond op de website van Burendag.