Samen Sterk in de Week tegen Eenzaamheid

Van 28 september tot en met 4 oktober staat ons land in het teken van de Week tegen Eenzaamheid. Een week vol activiteiten en ontmoetingen, met als doel het leggen van nieuwe contacten en het versterken van bestaande banden. Verbinding is het kernwoord van deze belangrijke week, georganiseerd in het kader van het actieprogramma 'Eén tegen eenzaamheid' door het ministerie van VWS.

Ook in de regio 046 wordt actief aandacht besteed aan de Week tegen Eenzaamheid. Verschillende activiteiten zijn georganiseerd om mensen samen te brengen en eenzaamheid te bestrijden. Hieronder lichten we enkele initiatieven uit:

  • Wijksteunpunt Gelderhof: een veilige haven waar buurtbewoners samenkomen voor diverse activiteiten. Meer lezen
  • Geleen-Zuid/De Kluis: een ontmoetingsplek voor alle leeftijden, met een breed aanbod aan activiteiten om nieuwe mensen te ontmoeten. Meer lezen
  • 't Trefpunt: een warme plek voor gezelligheid en nieuwe vriendschappen. Meer lezen
  • Wijksteunpunt De Linde: een breed aanbod aan activiteiten voor eenieder die op zoek is naar gezelschap. Meer lezen
  • Hof van Eynatten en Bicht: een gezellig samenzijn met diverse activiteiten om de saamhorigheid in de buurt te versterken. Meer lezen

De Week tegen Eenzaamheid is een nationaal initiatief dat aandacht vestigt op een belangrijk maatschappelijk thema. Eenzaamheid kan iedereen overkomen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Het is een onderwerp waar we samen aan kunnen werken om het verschil te maken. De website Eén tegen Eenzaamheid biedt een schat aan informatie en inspiratie over hoe we eenzaamheid kunnen aanpakken; niet alleen tijdens deze speciale week maar het hele jaar door.

Contactpunt Eenzaamheid 
Bent of kent u iemand die eenzaam is? Bij het Knooppunt Informele Zorg helpen ze u graag. Neem contact op via T 046-7508410 of E contact@knooppuntinformelezorg.nl.