Succesvolle eerste Seniorenmarkt in Obbicht

Voor het eerst werd dit jaar, op 1 maart, in Obbicht de Seniorenmarkt georganiseerd in de Harmoniezaal. De heer Vroemen, voorzitter van de seniorenvereniging, kreeg signalen uit de buurt dat het niet altijd duidelijk is wat het aanbod is aan hulp en mogelijkheden om als oudere zo lang mogelijk fit en vitaal thuis te kunnen blijven wonen. Daarom bracht hij op deze Seniorenmarkt een 15-tal organisaties bij elkaar die bijdragen aan (thuis) vitaal ouder worden.

Onder andere Knooppunt Informele Zorg, Partners in Welzijn, Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, Ecsplore, ZOwonen, WMO Sittard-Geleen, Buurtzorg Grevenbicht e.o., Korian/ Hestia Zorg, Intens Fysio, Zuyd Hogeschool Ergotherapie, TySec-Security B.V., Erven & meer en ComfoCare waren hierbij aanwezig.

Wethouder Léon Geilen verzorgde de officiële opening en sprak met een aantal aanwezige mantelzorgers en ouderen. Het was een vruchtbare middag; er zijn mooie gesprekken gevoerd en bezoekers hebben een beter beeld gekregen van het beschikbare aanbod in de regio 046 om (thuis) langer gezond en vitaal te blijven.