Terugblik bijeenkomst 'Praat vandaag over morgen'

"We kunnen geen dagen aan het leven toevoegen maar samen wel leven geven aan de dagen”! Deze inspirerende woorden vormden de rode draad tijdens de bijeenkomst ‘Praat vandaag over morgen’. Op dinsdag 3 oktober gingen zorg- en welzijnorganisaties uit de regio 046 met 275 bezoekers het gesprek aan over de wensen en mogelijkheden van zorg en ondersteuning in de laatste levensfase. Een thema dat niet altijd gemakkelijk is om te bespreken, maar des te belangrijker en waardevoller om vroegtijdig aan de orde te stellen.

Een dankwoord gaat uit naar de samenwerkingspartners die deze bijeenkomst mede mogelijk hebben gemaakt: Netwerk Palliatieve Zorg WM, Centrum voor Levensvragen WM, Hulp bij dementie WM, vrijwilligersorganisatie De Brug, Toon Hermans Huis, Hospices Bronnerhof en Daniken, Zuyderland Thuiszorg, Wensambulance, Steunpunt Mantelzorg WM en Knooppunt Informele Zorg.



De kracht van verbinding tussen zorg en welzijn werd extra benadrukt door de betrokkenheid van huisartsenpraktijken Oud Geleen, Dirckx-Bergmans, MC Lindenheuvel en MC Kluis. Een speciale vermelding voor wethouder Ivo Tillie en huisarts Noud Dirckx voor hun waardevolle bijdrage aan deze dag.