Terugblik op beweegmiddagen voor mensen met dementie en hun mantelzorger

Knooppunt Informele Zorg, Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek en Ecsplore hebben samen een reeks van drie beweegmiddagen georganiseerd voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorger. Enerzijds om plezier en stimulerende beweegactiviteiten te bieden aan mensen met dementie; anderzijds om hun mantelzorgers ruimte te geven om kennis en ervaringen te delen. Met zijn allen samen bewegen heeft de verbinding onderling versterkt. “Ik zou iedereen aanbevelen om mee te doen”, vertelt mevrouw Galen in het gefilmde interview.

In de video, aanklikbaar via de foto, blikken de betrokken organisaties en deelnemers terug op deze waardevolle reeks beweegmiddagen, die bijdragen aan de fysieke gezondheid, het mentale welzijn en het sociale leven van eenieder.

Naast de beweegoefeningen van Ecsplore, en het luisterend oor en de deskundigheid van de mantelzorgconsulent, was er tijdens de eerste middag een casemanager dementie aanwezig om informatie te verstrekken en tijdens de tweede middag een ergotherapeut met specialisatie in dementie.
MBvO Beweegdocent Monique Vernooij weerspiegelt het doel van de beweegsessies: "We proberen mensen bij elkaar te brengen, zodat ze elkaar kunnen ontmoeten én dat ze blijven ontmoeten, ook als hun wereldje kleiner wordt. Het is belangrijk dat mensen met dementie in een veilige omgeving kunnen bewegen en vooral plezier beleven hieraan."

Op naar de volgende sessie
Heeft u ook interesse in deelname aan deze reeks beweegmiddagen? Neem dan contact op met Marjon Hermans-Schmeetz, mantelzorgconsulent, via T 046-4575700 of E mantelzorg@piw.nl. Wij ondersteunen en verbinden mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers graag.