Thema ‘Alzheimer… wil ik het weten?’ tijdens Alzheimer Café op 18 juni

Op dinsdag 18 juni vindt weer een editie van het Alzheimer Café Sittard-Geleen plaats. 'Alzheimer… wil ik het weten?’ is het thema van de avond. ‘Ik kan er toch niets aan veranderen’ wordt soms gedacht. Maar het niet weten kan u een ongerust of onzeker gevoel geven. Het kan ook leiden tot (onbedoeld) onbegrip in uw omgeving als zij uw gedrag niet kunnen plaatsen. Het is daarom fijn om de oorzaak van uw klachten te weten en met anderen te delen wat er mogelijk op u af gaat komen. Mantelzorgconsulent Marjon Hermans-Schmeetz (Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek) gaat hierover graag met u in gesprek en deelt tips.

In de bijeenkomst wordt ook een korte film getoond over Joop en Lots Stams. U ziet hoe het echtpaar omgaat met de ernstige geheugenproblemen van Lots, terwijl zij beiden nog midden in het leven staan. Na de film is er een gesprek over wat de diagnose dementie voor u, uw naaste maar vooral ook voor mantelzorgers kan betekenen. U kunt uiteraard vragen stellen en ervaringen delen.

U bent, samen met uw naaste(n), welkom
Ook als beroepskracht of belangstellende bent u uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek en eventueel uw kennis of ervaring te delen. De avond begint om 19.00 uur in Odasingel90 in Sittard, het programma eindigt rond 21.00 uur. Elke derde dinsdag van de maand bent u van harte welkom om deel te nemen aan themagesprekken rondom dementie. Aanmelden is niet nodig, toegang is gratis.

Organisatie
Het Alzheimer Café is een samenwerking van Knooppunt Informele Zorg, De Brug, Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek en Alzheimer Nederland. Voor vragen, opmerkingen of onderwerpen voor volgende bijeenkomsten: neem contact op met de coördinator van het Alzheimer Café, Ria Schrijen via r.schrijen@thcdebrug.nl.