Uw mening over de zorg in onze regio is belangrijk

De komende jaren gaat er veel veranderen in de zorg. Landelijke partijen hebben afgesproken dat de zorg moet veranderen om deze goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Deze afspraken staan in het Integraal Zorgakkoord (IZA). Vanuit IZA zijn er in Nederland regiobeelden gemaakt. Ook in onze regio, omdat de zorg in regio’s verschilt. Nu de regiobeelden klaar zijn, willen de betrokken partijen graag uw mening weten. En die is écht van belang. Waarom? Omdat u gebruik maakt van de zorg en ondersteuning in deze regio. U weet wat er wel en niet goed gaat.

U kunt online een vragenlijst invullen. Dit duurt zo’n 5 tot 10 minuten. Het kan zijn dat u de vragenlijst vaker ontvangt; u hoeft het maar één keer in te vullen.
Burgerkracht Limburg verzamelt alle ideeën en meningen. Burgerkracht kan niet beloven dat alles wordt meegenomen, maar wel dat zij uw mening delen met de partijen die de regioplannen opstellen. Zo zorgen zij ervoor dat ook uw stem wordt gehoord.

Ik wil de vragenlijst invullen

Bijeenkomsten
Wilt u écht het gesprek aangaan? Kom dan naar één van de bijeenkomsten. Burgerkracht Limburg vindt het belangrijk dat de mening van de (Lim)burgers wordt meegenomen bij veranderingen in de zorg. Aanmelden is verplicht. Burgerkracht zorgt voor broodjes en soep.

  • Donderdag 12 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur in Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145 in Heerlen.
  • Maandag 23 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur in Hubertushuis de Boew, Jan Willemstraat 1 in Geleen
  • Donderdag 26 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur in Centre Manjefiek Malberg (Trajekt), Malbergsingel 70 in Maastricht

Aanmelden of meer weten? Ga dan naar de website van Burgerkracht Limburg of neem contact op via E info@burgerkrachtlimburg.nl. Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen via T 046-4208159.

Meer informatie over IZA en het regioplan
Onze zorg staat onder druk:

  • Meer mensen hebben zorg nodig.
  • Er is te weinig zorgpersoneel.
  • De zorg is niet voor iedereen toegankelijk
  • Er wordt te weinig naar de persoonlijke situatie gekeken.

Als we zo doorgaan kost de zorg in 2060 drie keer zoveel als nu. Dat kunnen we niet betalen.
Er zijn afspraken gemaakt tussen landelijke partijen zoals het Ministerie van VWS, zorgverzekeraars en gemeenten met als doel de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar houden.
Zorgverleners gaan steeds meer kijken naar kwaliteit van leven op meerdere vlakken en niet alleen maar naar ziektebeelden.

IZA en het regioplan in beeld