Week van de Psychiatrie: 20 tot en met 26 maart

Elk jaar vindt de Week van de Psychiatrie plaats. In Zuid-Limburg krijgt deze belangrijke week met ingang van 2023 een nieuwe naam: GGz Inspiratie. Stichting Kracht uit Kwetsbaarheid organiseert dan allerlei activiteiten in de regio 046 die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals workshops, een theater- en muziekvoorstelling en een kunstexpositie. Sandra Kervel, oprichtster van de stichting, vertelt hier meer over in een gefilmd interview.

Het thema van GGz Inspiratie is dit jaar ‘Samen Veerkrachtig’. Veerkracht is het vermogen om te herstellen van negatieve gebeurtenissen in het leven, zoals stress, verdriet of tegenslag. De mate van veerkracht verschilt per persoon. Soms is het mogelijk om zelf ‘terug te veren’ naar uw gewone of betere zelf. Soms lukt dit minder goed of niet en heeft u hierbij ondersteuning nodig. Het doel van GGz Inspiratie is om die personen, voor wie het niet lukt om zelf uit een negatieve spiraal te komen, inzicht in de veerkracht van anderen te geven en hernieuwde veerkracht te vinden. Tijdens de GGz Inspiratie wordt op de juiste wijze aandacht besteed aan iedereen die wel eens te maken heeft of te maken krijgt met (andermans) psychische aandoeningen. Niet alleen (ex-)cliënten, familieleden of mantelzorgers zijn welkom, maar ook professionals, studenten en andere betrokkenen en geïnteresseerden die ‘psychische kwetsbaarheid’ acceptabel en zichtbaar willen houden.

Programma-aanbod 20 t/m 24 maart
Informatie, acceptatie en openheid in het delen van ervaringen zijn van groot belang tijdens GGz Inspiratie. Sandra Kervel van Stichting Kracht uit Kwetsbaarheid – organisator van de activiteiten – vertelt in onderstaand interview onder andere over de belangrijke naamswijziging van de jaarlijkse week, haar eigen verhaal en het leerzame, interessante programma dat u kunt verwachten.

Komt u ook?
U kunt zich tot 18 maart aanmelden via een online formulier voor (onderdelen van) het programma van GGz Inspiratie. De activiteiten zijn gratis toegankelijk. Op sommige momenten is er open inloop. Meer informatie over bijvoorbeeld de Stichting Kracht uit Kwetsbaarheid of het volledige programma van GGz Inspiratie vindt u op de website.
Heeft u vragen over GGz Inspiratie? U kunt contact opnemen met Sandra Kervel via T 06-21371393 of E info@ggzinspiratie.nl.