Week van Lezen en Schrijven: 8 tot en met 14 september 2022

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven is er extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Vaak missen deze mensen ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

Behalve gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties besteed ook de media aandacht aan laaggeletterdheid.
Op maandag 29 augustus had het tv-programma Kassa aandacht voor de sociale problematiek omtrent laaggeletterdheid. Een bezoek aan een arts kan voor behoorlijk veel stress zorgen, en wat als u dan ook nog eens een brief van het ziekenhuis krijgt die u niet goed kunt lezen? Het zorgt voor stress en mensen raken de weg kwijt in het zorgsysteem. Voor mensen die laaggeletterd zijn, is dit de dagelijkse realiteit. De uitzending van Kassa kunt u online bekijken.

De meeste mensen die moeite hebben met lezen en schrijven vinden het bovendien lastig om er over te praten. De Stichting Lezen en Schrijven heeft een website met waardevolle informatie. U kunt bijvoorbeeld aangeven wat u graag wilt leren en u aanmelden voor hulp of ondersteuning. U wordt dan gebeld en doorverwezen naar (vaak gratis) hulp bij u in de buurt.
U kunt ook bellen naar 0800-0234444 voor een passende cursus in de buurt.
Meer weten? Ga naar de website en vul in wat u wilt leren.