Wethouder Ivo Tillie blikt terug op succesvolle wijksafari

Op zondag 2 april vond de tweede editie van de wijksafari in Sittard Oost plaats. Meer dan 55 organisaties hebben inwoners en bezoekers kennis laten maken met de vele mogelijkheden in de wijk op het gebied van gezondheid, welzijn, leefstijl, ontmoeten en meedoen. Zo was er voor iedereen wel iets te beleven. Het was mogelijk om te fietsen voor een smoothie, deel te nemen aan gratis activiteiten en workshops en mee te doen aan een gezondheidsquiz. Ook wethouder Ivo Tillie was aanwezig tijdens de wijkreis.

Aan het eind van de dag blikt Ivo Tillie terug op het succes van de wijksafari. Wat betekent vitaal ouder worden voor de inwoners van Sittard-Geleen? De wethouder benadrukt het belang van een gezonde leefstijl en de rol van de gemeente in het faciliteren van gezonde activiteiten en initiatieven. "Vitaal ouder worden betekent niet alleen fysiek gezond blijven, maar ook geestelijk. Hiervoor zijn niet alleen zorginstellingen nodig, maar ook buren en familie. We willen mensen graag laten zien wat er allemaal te doen is in de wijk en hoe belangrijk het is om actief en gezond te blijven. De wijksafari is daar een mooi voorbeeld van. Het is fantastisch om te zien hoeveel mensen er zijn geweest en hoeveel enthousiasme er heerst."

Bekijk hier het interview met Ivo Tillie tijdens de wijksafari:

De wijksafari vond plaats op twee locaties: Poppodium Volt en het gebouw van handboogvereniging de Alpenjagers. Het was makkelijk om van de ene naar de andere locatie te lopen of om gebruik te maken van de gratis pendeldiensten. Het evenement was een groot succes en heeft veel mensen geïnspireerd om actiever en gezonder te leven.

Meer weten over gezond en vitaal ouder worden?
Lees nieuws en artikelen op Vitaalin046.nl of kijk op de pagina ‘doe mee’ voor geplande activiteiten en doorlopend aanbod. Komt u er niet zelf uit? Wij helpen u graag op weg. Neem contact met ons op via T 046-7508410 of E contact@vitaalin046.nl.