Dementie.nl: dé online informatiebron over leven met dementie

Wanneer u of uw naaste de diagnose dementie krijgt, zit u waarschijnlijk vol met vragen en onzekerheden. Er komt veel op u af; niet alleen emotioneel, maar ook praktisch. Verschillende organisaties in de Westelijke Mijnstreek bieden u en uw naaste hierbij ondersteuning. Naast deze hulp kunt u ook zelf online informatie, tips en ervaringsverhalen vinden over dementie. De website dementie.nl is hiervan een voorbeeld.

Dementie.nl is een platform van Alzheimer Nederland. Of u nu mantelzorger bent of zelf getroffen bent door de ziekte; op deze website vindt u wat ú wilt weten over het leven met (iemand met) dementie. Dementie.nl biedt steun en advies. U kunt ook uw eigen ervaringen delen en vragen stellen aan anderen die in dezelfde situatie zitten, of aan deskundigen.
 
Gratis informatiepakket
Alzheimer Nederland biedt een gratis informatiepakket aan met brochures, tips, regelzaken en adviezen rondom de diagnose dementie. Dit pakket is speciaal samengesteld om u te helpen bij het omgaan met dementie en de gevolgen daarvan. U kunt alle informatie thuis op uw gemak doornemen. U kunt het informatiepakket aanvragen via de website dementie.nl.
 
Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek
Als u in de Westelijke Mijnstreek woont, kunt u ook terecht bij Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek. Deze keten (een samenwerking van verschillende (zorg)organisaties) biedt diensten van Casemanagers Dementie aan. Dit zijn professionals die zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met dementie en hun naasten. Ze werken onafhankelijk en nauw samen met alle huisartsen, (zorg)instellingen en zorgprofessionals in uw regio om de best mogelijke ondersteuning te bieden. Wilt u weten wat een Casemanager Dementie voor u en uw naaste(n) kan betekenen? Lees dan ons artikel hierover.  
 
Wij staan voor u klaar

U staat er niet alleen voor. Bezoek de website dementie.nl of neem contact op met Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek via T 046-4571130 of E info@mcc-omnes.nl of via de website.
Komt u er niet uit, zit u nog met onbeantwoorde vragen of gaat u liever met iemand in gesprek? Ook wij helpen u graag op weg. Neem contact met ons op via T 046-7508410 of E contact@vitaalin046.nl.