Van laaggeletterde naar taalambassadeur: nooit te oud om te leren

Heeft u moeite met lezen en/of schrijven? Taalambassadeurs Theo, Elizabeth, Damla en Garry helpen u graag op weg. Zij weten als geen ander hoe het voelt om afhankelijk te zijn van anderen en niet mee te kunnen doen in de samenleving door gebrek aan lees- en schrijfvaardigheid. Zij hebben als laaggeletterden hun schaamte overwonnen en hulp gezocht. Als ervaringsdeskundigen helpen ze nu anderen dezelfde drempel over te stappen onder het motto: ‘je bent nooit te oud om te leren!’

Naast een beperkte lees- en schrijfvaardigheid zijn ook moeilijk kunnen rekenen en niet-digitaal vaardig zijn kenmerken van laaggeletterdheid. Deze vaardigheden zijn nodig om onderdeel uit te maken van de samenleving. Een portie motivatie en de kracht om (door) te willen leren is belangrijk. In onderstaand filmpje vertellen deze enthousiaste taalambassadeurs hun verhaal, wat ze voor u kunnen betekenen en delen ze tips over hoe u aan de slag kunt gaan met lezen, schrijven en rekenen.

  • Wilt u meer weten over laaggeletterdheid? Lees en/of luister dan het eerder verschenen verhaal van Maddy Kuipers, projectleider laaggeletterdheid in de Westelijke Mijnstreek.
  • Wilt u weten welke activiteiten er worden georganiseerd in de regio 046 om de lees-, schrijf-, reken- en/of digitale vaardigheid te bevorderen? Kijk dan op deze website bij ons aanbod.

U kunt ook altijd contact met ons opnemen, als u vragen hebt of niet kunt vinden wat u zoekt op deze website, via T 046-7508410 of E contact@vitaalin046.nl.