Cursus Goedkoop Gezonde Voeding

Gezond eten en boodschappen doen met een kleine beurs is voor steeds meer mensen een uitdaging, zeker met de stijgende prijzen in de supermarkt. Maar hoe houdt u gezond en lekker eten toch betaalbaar? De cursus 'Goedkoop Gezonde Voeding' biedt uitkomst. Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten over betaalbare, lekkere en gezonde voeding en is bedoeld voor mensen die willen besparen op de kosten van hun boodschappen zonder in te leveren op de kwaliteit. Voedingsinformatie wordt in deze cursus gekoppeld aan prijsinformatie.
Herkent u zichzelf hierin? Dan bent u vast benieuwd wat de bijeenkomsten inhouden.

Tijdens de eerste bijeenkomst bedenkt u samen met andere deelnemers en de cursusleider tips om te besparen op boodschappen. Wist u bijvoorbeeld dat seizoensgroenten goedkoper zijn? Of dat supermarkten tegen het einde van de dag hogere kortingen geven? Of dat u onbewust meer koopt als u met honger boodschappen doet? Ook worden de voordelen van gezonde voeding besproken, neemt u een gezond en compleet dagmenu door en doet u een smaaktest. Zijn A-merkproducten bijvoorbeeld daadwerkelijk lekkerder dan B-merkproducten? Aan het eind van de eerste bijeenkomst stelt u een actieplan op over een voedingsgewoonte die u graag wilt veranderen.
Tijdens de tweede bijeenkomst voert u zes praktische opdrachten in groepjes uit, zoals schat de prijs in van boodschappenmandjes, word bewust van verleidingen in de supermarkt en ontdek hoeveel suikerklontjes er in verschillende pakjes drinken zitten.
Na afloop van elke bijeenkomst krijgt u ook een verantwoord voedingsmiddel mee naar huis.



Deelnemers die de cursus eerder hebben gevolgd, geven aan dat ze verrassende nieuwe inzichten hebben opgedaan. De vele praktische opdrachten maken de bijeenkomsten actief en interessant; dit wordt gewaardeerd door de deelnemers. Bovendien kunt u de cursusleider allerlei vragen stellen over gezonde en goedkope voeding.



Voor meer waardevolle inzichten en handige tips over hoe u goedkoop en gezond kunt koken, verwijzen we u graag naar het artikel Handige tips om goedkoop en gezond te koken. Het biedt een schat aan informatie die u kunt gebruiken om uw culinaire vaardigheden te verbeteren terwijl u binnen uw budget blijft.



Doet u ook mee?

Maandag 11 september en maandag 18 september van 18.30 tot 20.30 uur vindt de cursus Goedkoop Gezonde Voeding plaats. De locatie is MFC Sanderbout 'Ónger de 2 Tores', Bremstraat 7 in Sittard. Deelname aan de cursus is gratis. Inschrijven is noodzakelijk en kan t/m 3 september via de website van Ecsplore.
Voor meer informatie over deze cursus of andere initiatieven van Ecsplore op het gebied van gezonde leefstijl en bewegen kunt u contact opnemen met Desiree Lebens T 06-81359694 of E desiree.lebens@ecsplore.nl.