Maandelijkse ontmoetingsplek AlzheimerCafé in Elsloo

Als naaste(n), mantelzorger of vrijwilliger van iemand met Alzheimer – of als u zelf Alzheimer heeft – is het fijn om ervaringen te delen en ergens terecht te kunnen als u vastloopt in de zorg of andere vragen heeft. Hoe doen anderen het? Ervaren zij wat ik ervaar? Hoe gaan zij ermee om? In het maandelijkse AlzheimerCafé in Elsloo bent u welkom.

Iedere eerste dinsdagavond van de maand kunt u mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere belangstellenden treffen. Iedereen uit de regio 046 mag binnenlopen. De inloop start om 19.00 uur, van 19.30 uur tot 21.00 uur worden onder begeleiding van een deskundige spreker inzichten en tips met u gedeeld om beter in te spelen op individuele situaties en behoeften.

Op de laagdrempelige ontmoetingsplaats, Punt 39 in Elsloo, helpt (h)erkenning om isolement van mensen met dementie en hun familieleden te voorkomen. Gasten ervaren begrip en voelen zich minder alleen door de ontmoeting met anderen die hetzelfde meemaken.

Om deel te nemen aan het AlzheimerCafé is geen indicatie of aanmelding nodig. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Pia Bronckhorst 06-83668178 of Manon Pennings 06-48437115 of mail naar E alzheimercafe.elsloo@gmail.com

Het AlzheimerCafé Elsloo is een samenwerking met Vivantes, Steunpunt Mantelzorg Zuid, Alzheimer Nederland en KBO Groot Stein.