Start in september met de leerzame, handige cursus ‘Houd uw brein fit’

Bent u 55 jaar of ouder en woont u in de regio 046? Dan nodigen wij u uit om te deelnemen aan de cursus 'Houd uw brein fit'. Deze gratis cursus leert u om uw hersenen actief en gezond te houden naarmate u ouder wordt. In de video (aanklikbaar via de foto) delen enthousiaste deelnemers hun ervaring over de uitdagende, leerzame maar zeker ook plezierige cursus. Wilt u, in gezelschap van anderen, ook werken aan uw gezonde en vitale toekomst? Meld u dan aan voor de nieuwe cursus.

De cursus 'Houd uw brein fit' bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten. U wordt begeleid door professionals Marla Geurts en Marjon Hermans-Schmeetz. Elke bijeenkomst is zorgvuldig opgebouwd uit een theoretisch deel en praktische oefeningen, met als doel u een beter begrip van uw geheugen te geven en hoe u dit effectiever kunt gebruiken. Lezen, puzzelen en spellen spelen zijn enkele activiteiten die u kunnen uitdagen en helpen om uw geheugenfunctie te verbeteren. Daarnaast maakt deze waardevolle cursus u niet alleen zelfredzamer in de samenleving; u ontmoet ook nieuwe mensen met wie u mogelijk vriendschap(pen) kunt sluiten. 

De cursus start op dinsdag 19 september 2023, duurt van 10.00 tot 12.00 uur en vindt plaats in het Wijksteunpunt Hof van Eynatten, Hof van Eynatten 1 in Limbricht. De cursus vindt vervolgens iedere dinsdag plaats tot en met 5 december.

Meld u tijdig aan
Aanmelden voor deze cursus is verplicht en kan tot en met 1 september. Stuur een e-mail met uw naam en telefoonnummer naar E contact@knooppuntinformelezorg.nl. Wees er snel bij, want vol is vol.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Marjon Hermans-Schmeetz via T 06-57556383 of E marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl

Zelf actie ondernemen?
Wilt u naast de cursus ook thuis aan de slag om de vitaliteit van uw brein te bevorderen? Wij hebben enkele praktische tips voor u op een rijtje gezet in dit artikel. Het maakt niet uit of u al deelneemt (of hebt deelgenomen) aan de cursus, of gewoon op zoek bent naar aanvullende manieren om uw brein te stimuleren: deze tips zijn voor iedereen waardevol om gezond en vitaal ouder te worden. Blijf leren, blijf groeien en blijf betrokken bij de wereld om u heen!

Deze cursus is een samenwerking van Knooppunt Informele Zorg en Partners in Welzijn.