Een nieuwe wereld ontdekken als u met pensioen gaat

Bent u met pensioen of staat u op het punt om met pensioen te gaan? Er kan dan veel veranderen in uw leven. U krijgt wellicht meer tijd voor leuke hobby’s of u kunt klusjes afmaken waar u lang niet aan toe bent gekomen. Soms verandert uw financiële situatie. Het doorbreken van het werk-privé ritme kan als een uitdaging voelen. Om u op weg te helpen in deze nieuwe fase in uw leven, leest u hieronder tips om de tijd te gaan besteden aan wat ú wilt. Een oude hobby oppakken, reizen of vrijwilligerswerk doen: er is veel mogelijk.

De kracht van verbinding
Sociaal actief zijn in de samenleving blijft belangrijk. Het onderhouden van sociale contacten draagt bij aan een gelukkiger én gezonder leven. In de regio 046 zijn diverse wijksteunpunten waar u terecht kunt voor activiteiten en ontmoetingen. Ook organisaties zoals KBO Limburg en de Zonnebloem bieden verschillende mogelijkheden om in contact te komen met anderen. Kijk eens op de pagina doe mee om te zien wat er bij ú in de buurt wordt georganiseerd.

Geven en nemen
Heeft u er ooit over nagedacht om vrijwilliger te worden? Vrijwilligerswerk & buurt- en burenhulp is van alle tijden. U kunt regelmatig of af en toe een steentje bijdragen. Het is niet alleen positieve inzet voor de ander, maar ook voor uzelf. Op de website www.vrijwilligerswerkin046.nl bieden organisaties in de regio 046 vacatures aan. U kiest zelf wat, waar en wanneer. Elke vorm van hulp is waardevol want: "Iets doen voor een ander doet altijd goed".

Ontdek de wereld
Met meer vrije tijd dan ooit is dit het juiste moment om de wereld te verkennen. Of u nu kiest voor korte uitstapjes in eigen land of langere reizen gaat maken naar het buitenland: reizen verbreedt uw horizon en biedt nieuwe ervaringen. Bent u mobiel beperkt? Kijk dan naar mogelijkheden om dichterbij huis toch te genieten van de wereld om u heen, zoals ‘Fietsen alle jaren’.

Blijf leren
Het is nooit te laat om te leren. In de regio 046 zijn verschillende mogelijkheden om kennis op te doen. Denk bijvoorbeeld aan het Cursusaanbod Volksuniversiteit Maasland of bekijk het aanbod van Doe-, Leer- en Vrijetijdscentrum Gilde De Graven.

Duik in de kunst en cultuur
Bent u kunst- en cultuurliefhebber? In de regio 046 organiseren verschillende organisaties, vaak kosteloos, uitstapjes en activiteiten. Musea bezoeken, theatervoorstellingen bijwonen of historische plekken bezoeken: er is veel te ontdekken. Bekijk het aanbod op de pagina doe mee.

Blijf actief en geniet van de natuur
Wandelen is een goede manier om actief te blijven, de regio te verkennen én te genieten van frisse lucht. Of u nu kiest voor stedelijke wandelingen, natuurpaden of bergtochten: het is goed voor uw lichaam én geest. Op de pagina doe mee vindt u, naast de wekelijkse wandelingen die worden georganiseerd, verschillende activiteiten om gezond en vitaal ouder te worden.

Zorg voor uzelf
Het behouden of verbeteren van een goede gezondheid is belangrijk. Zeker naarmate u ouder wordt. Activiteiten zoals yoga, Tai Chi, Ismakogie en meditatie zorgen voor flexibiliteit, het verminderen van stress en het bevorderen van uw mentale welzijn. Wederom goed voor lichaam én geest. U kunt vandaag al beginnen: bekijk hier de video over Ismakogie.

Wij staan voor u klaar!
Heeft u hulp nodig? Wij helpen u graag de juiste weg te vinden die past bij uw situatie. Neem contact met ons op via T 046-7508410 en E contact@vitaalin046.nl, of vul het contactformulier in. Dan nemen wij contact met u op.